• Головна
  • Новини
  • 3 млрд грн не отримав бюджет через поправку щодо націнки на торгівлю цигарками

24.02.2020, 16:22

3 млрд грн не отримав бюджет через поправку щодо націнки на торгівлю цигарками

3 млрд гривень недоотримав державний бюджет через поправку до законопроєкту №1049, яка стосується націнки для оптових і роздрібних структур, що здійснюють продаж цигарог.

Про це повідомили у Мінфіні.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Законопроєкт №1049 має на меті запровадити єдиний рахунок для сплати податків і зборів. Ефективне функціонування єдиного рахунку вирішить велику кількість технічних проблем при перерахуванні зазначених платежів, оптимізує діяльність податкових органів та спростить життя бізнесу.

Нині цей законопроєкт повернуто до Верховної Ради з пропозиціями Президента. Причиною тому - поправка, яка була внесена у текст законопроєкту на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики. За своєю суттю дана поправка ніяк не пов'язана зі змістом законопроєкту. Вона не стосувалася єдиного рахунку, а мала на меті регулювати націнки для оптових і роздрібних структур, що здійснюють продаж цигарок. Це спричинило значне обурення виробників тютюнової галузі, через що навіть призупинялося виробництво на кількох фабриках. В результаті недовиконання плану по збору акцизного податку склало близько 3 млрд гривень. Тобто затримка дуже потрібного бізнесу законопроєкту через шкідливу поправку - це не лише втрата часу, але і збиток для цілої країни.

Кабмін звернувся до Президента з пропозицією накласти #вето на законопроєкт №1049. Сподіваємося, що Верховна Рада невдовзі проголосує текст без правки і буде дано старт запровадженню єдиного рахунку".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: