• Головна
  • Новини
  • 1 серпня Польща вдруге почанла головувати у Раді Безпеки ООН

01.08.2019, 16:12

1 серпня Польща вдруге почанла головувати у Раді Безпеки ООН

Сьогодні, 1 серпня, офіційно розпочинається друге місячне головування Польщі у Раді Безпеки ООН.

Польські дипломати впродовж цього періоду хочуть ставити наголос на «зміцненні ролі міжнародного права, захисті прав людини та підтримці національних меншин».

Під час головування Польщі має відбудеться декілька зустрічей на високому рівні, пов’язаних, зокрема, із ситуацією цивільного населення у зонах військових конфліктів. Польща хоче головувати під час дискусій, зокрема, про допомогу дітям, людям з інвалідністю, жінкам та санітарам на небезпечних територіях. Польща візьме теж участь у миротворчій операції ООН у Лівані.

«Після кільканадцяти років ми повертаємося до миротворчих операцій ООН. Це не незначна присутність, 230 польських солдатів візьме участь у цій місії», - сказав минулого тижня міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

22 серпня з польської ініціативи вперше відзначатимуть День пам’яті жертв насильства на релігійному ґрунті. На думку Яцека Чапутовича, питання свободи віросповідання для Польщі особливо важливе. Згідно із цитованими міністром звітами, 80 відсотків випадків переслідувань на релігійному ґрунті стосується християн.

Польща, як непостійний член, засідатиме у Раді Безпеки ООН до кінця 2019 року. 1 січня 2020 року це місце займе Естонія. Водночас Польща хоче одержати місце у Раді прав людини ООН на 2020-2022 роки. Вибори до цього органу відбудуться у середині жовтня. Як сказав очільник МЗС, Польща у Раді прав людини буде, зокрема, стежити за питанням застережень у щодо функціонування демократії у Білорусі.

Польське радіо

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: