• Головна
  • Новини
  • Що таке карбонат кальцію та в чому його користь для здоров'я людини?

26.01.2023, 16:51

Що таке карбонат кальцію та в чому його користь для здоров'я людини?

Карбонат кальцію – це найпопулярніша форма цього мінералу у вигляді добавки. І це не дивно.

По-перше, вона найдоступніша за вартістю. А по-друге - відмінно засвоюється та допомагає скоригувати нестачу кальцію в раціоні. Спробуємо розібратися у перевагах такого нутрієнта для здоров'я більш детально.

Отже, карбонат кальцію - це абсолютно природна речовина, сили природи виробляють його з відкладень мушель та інших скам'янілостей протягом мільйонів років, найвідомішим прикладом є вапняк. 

Саме кальцію карбонат утворює мушлі та яєчну шкаралупу, та до його складу крім власне корисного мінералу входить кисень та вуглець.

Кальцій зі свого боку є найпоширенішим мінералом в організмі людини, на нього припадає 1-2% маси тіла. За таких умов близько 1% такої речовини вільно циркулює в крові, а решта 99% зберігається у складі зубної та кісткової тканини. 

Та кожна клітина нашого тіла потребує кальцію для нормальної роботи. Вчені підтвердили, що достатнє вживання такої речовини може бути корисним для:

·       Здоров'я кісток. Адекватне надходження кальцію – запорука здорового розвитку кісток з дитинства до зрілого віку. Цей мінерал підтримує пікову кісткову масу у дорослих, а при його дефіциті кістки можуть ставати тоншими та крихкими. Втрата кісткової маси класифікується як остеопороз, і цей стан є небезпечним виникненням важких переломів. Жінки більш схильні до розвитку такого порушення, ніж чоловіки, але достатнє вживання кальцію важливе і для тих, і для тих.

·       Підтримки здорової ваги. Дефіцит кальцію у раціоні сприяє набору зайвої ваги. Водночас адекватне вживання такого мінералу необхідне для здорового обміну речовин, і підтримки нормальної маси тіла.

·       Серцево-судинної системи. Кальцій необхідний серцю, він бере участь у процесах його скорочення та перекачування крові по всьому тілу. Завдяки достатній кількості цього мінералу серцевий м'яз працює більш ефективно, а також підтримується стабільніший рівень тиску в артеріях.Отже кальцій знижує ризик розвитку гіпертонії.

·       Корекції ПМС. Існує взаємозв'язок між зниженим вживанням кальцію та посиленням проявів передменструального синдрому. Додатковий прийом мінералу у такій ситуації зменшує поширені прояви ПМС, зокрема дискомфорт, підвищену втому, перепади настрою, здуття живота та підвищення апетиту.

·       Здорової вагітності. Багато хто чув про користь кальцію для вагітних. Але насправді, додатковий прийом цього мінералу не впливає на формування скелета плода, але водночас приносить значну користь, знижуючи ризик розвитку гіпертонії та прееклампсії. Це поширені ускладнення вагітності, які можуть спричинити передчасні пологи та інші порушення.

·       Профілактики онкології. Кальцій суттєво знижує ризик розвитку колоректального раку, який є досить поширеним різновидом онкології. Також є свідчення, що його прийом допомагає покращити якість життя у пацієнтів із уже підтвердженим діагнозом.

Дізнатися більше про те, як впливає кальцій на організм людини, які форми та види добавок кальцію існують можна в статті Користь кальцію в організмі людини.  

Добавки кальцію карбонату добре засвоюються та рідко викликають небажані побічні ефекти. Єдине, вони не рекомендовані особам зі зниженою кислотністю шлункового соку, тому що для засвоєння такої форми мінералу потрібна дія соляної кислоти.

Переглянути великий вибір добавок кальцій карбонат від найкращих світових виробників Ви можете за цим посиланням: https://biovit.ua/ua/kal-ciy/karbonat

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: