12.09.2018, 12:39

Львів’янка малює картини кавою

Гранулами розчинної кави львів’янка Ольга Шишунова робить, здавалось би, неможливе - малює картини.

У професійному житті вона лікар, а поза робочим кабінетом справжня поціновувачка  мистецтва. Про незвичну творчість Ольги у Львові знають, у неї є багато шанувальників, які постійно відвідують виставки.

Творчий доробок авторки перевалює за сотню, але ідей для нових робіт щораз більшає. Як це малювати ароматним напоєм?  

Коли ви вперше намалювали щось кавою і як це було?

Вперше я написала картину кавою приблизно три роки тому. Я багато експериментувала з різними сортами кави та різними поверхнями – художнє полотно, акварельний папір. Я настільки закохалась в сам процес живопису кавою, що вирішила створити цілу серію картин.

Це важче,  ніж просто малювати? 

Я б не сказала, що живопис кавою це важче від живопису іншими фарбами. Це, скоріше, справа звички. Кавова фарба своєю фактурою дуже нагадує акварель, але малювати нею простіше. Цікаво, що одна і та сама кава може дати дуже широку палітру відтінків – від насиченого коричневого до світлого бежевого кольору.

Ви лікар.  Звідки така любов до мистецтва?

 За фахом та основним видом діяльності я лікар-офтальмолог. Мистецтво – це більше про покликання та захоплення, якому я віддаю багато часу. Власне, любов до живопису з`явилась ще під час навчання в університеті. Тоді я ознайомилась з аерографією та в 2012 році поїхала навчатися цього «повітряного мистецтва» до Севастополя. Аж потім почала опановувати олійні та акрилові фарби. А через кілька років на моїй палітрі  з`явилась кава та пиво.

У яких стилях працюєте?

Якось мені спало на думку словосполучення «тепле мистецтво». Воно настільки відображає характер та настрій моїх картин, що я вирішила об’єднати під цією назвою картини, написані кавою та пивом.

Якою є колекція робіт і де виставлялися?

Нещодавно завершилась моя  четверта виставка «Від броварні до кав’ярні» у кав’ярні-галереї «Штука». Вона об’єднала 17 картин. Вперше можна було побачити в одному приміщенні картини, написані кавою, та картини, написані пивом.

Мені надзвичайно подобається атмосфера наших львівських кав’ярень та пабів, а мої кавові та пивні витвори ідеально доповнюють їх інтер’єр. Тому стараюсь робити виставки саме там.

Рівно рік тому, у вересні 2017 року, виставка кавових картин «Coffee & Jazz» вперше побачила світ у творчій майстерні. У січні ця виставка перебралась у кав’ярню-пекарню. А у травні 2018 року новостворена добірка картин, написаних суто пивом, була представлена у коктейль-барі.

Чим малюєте сьогодні і що хочете спробувати в майбутньому?

 Нині працюю над колекцією картин, написаних художними олійними фарбами. Вони будуть містити в собі багато символізму та будуть пов`язані безпосередньо з моєю основною професією.

Мистецтво лише для втіхи чи ви на цьому заробляєте? 

Звичайно, мистецтво не є моїм основним джерелом заробітку. Хоча картини не затримуються надовго у Львові. Найдальша точка світу, куди поїхала кавова картина, – Чикаго. Багато картин сьогодні вже "живуть" в різних містах України.

 Текст: Олег ГАЛІВ, фото надала Ольга ШИШУНОВА.

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: