12.02.2019, 17:33

Іноземні круїзні лайнери повертаються до Одеси

Дві іноземні туристичні компанії підтвердили заявки на те, що їхні судна відвідають Одеський порт 2019 року.

Про це пише Укрінформ з посиланням на начальника адміністрації Одеського порту Ігоря Ткачука.

Так, 10 травня круїзну навігацію в порту відкриє лайнер Aegean Odyssey (довжина якого становить 145 м, пасажиромісткість – 380 осіб, прапор – Мальта). Майже через півроку, 30 жовтня, приморське місто України відвідає теплохід Amera (довжина – 205 м, пасажиромісткість – 800 осіб, прапор – Багами). Зазначеними судами оперують грецька компанія Aegean Experience Maritime Co Ltd і німецька Phoenix Reisen.

"Всесвітньо відомі туристичні оператори "Фенікс Райзен", "Азамара", "Кристал Крузес" й інші знову включають Одесу в маршрути своїх круїзів із заходом в Чорне море. Крім "перших ластівок" в цьому сезоні у нас вже дев'ять заявок на судозаходи в 2020 році, три – на 2021 рік і одна – на 2022-й", – констатував Ткачук.

За його словами, активізації на туристичному напрямку сприяла діяльність судноплавних компаній, які в минулому сезоні організували для іноземних туристів серію дніпровських круїзів між Києвом й Одесою.

Раніше повідомлялося, що в Одеському порту порівняли кількість заходів круїзних лайнерів до і після анексії Криму. Так, в 2013 році було зафіксовано 106 суднозаходів, в 2014 році – 28, за підсумками ж 2018 року в Одеському порту не було зафіксовано жодного заходу круїзних лайнерів під іноземним прапором.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: