12.04.2019, 14:22

У Львові неправильно роблять обрізання дерев

Сьогодні, 12 квітня, у Львівській міській раді відбулась робоча нарада під керуванням заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства ЛМР Сергія Бабака, на якій розглянули питання щодо неправильного обрізання та формування крони дерев.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

За словами голови комісії екології та природокористування ЛМР Ірини Оршак, мешканців турбує те, яким чином відбувається обрізання і формування крони дерев.

«Фахівці вважають, що це робиться неправильно, оскільки обрізається дуже велика частина крони дерева. Після цього формування крони дерев фактично не відбувається, крони як такої не залишається, а лише стовбур і одна-дві гілки.  Це призводить до різних проблем. Найменша біда, що це виглядає неестетично, а найгірше те, що руйнується дерево. З великих зрізів на дереві виходять соки, натомість потрапляє вологість, мікроби, бактерії, дерево починає хворіти, з’являються в ньому дупла і дерево порожніє,  стає аварійним. За кілька років ці всі дерева будуть аварійними».

За словами Ірини Оршак, якщо формувати правильно крону дерев, тоді не виникає потреби доглядати  за ним впродовж довгого часу.

«Уже другий рік поспіль у Львові викликає занепокоєння у мене та мешканців неправильне обрізання дерев. Я зініціювала розгляд цього питання на нараді, щоб напрацювати ряд пропозицій. Оскільки обрізку проводять зазвичай підрядні організації, тому потрібно прописати в тендерних умовах, що організація, яка подається на такий тендер, має бути фаховою, тобто розбиратись в садівництві, городництва, мати дотичність до лісового господарства».

Ще одна пропозиція, за словами Оршак, створення наглядової комісії, яка б перевіряла правильність обрізання дерев.

«Організації, які неправильно чинять мають нести відповідальність за свої дії. ЛКП «Зелений Львів», працівники яких проходили стажування в Німеччині,  мало б провести інструктаж і показати як це правильно робити. А, можливо, рішенням виконавчого комітету потрібно затвердити, що виконавцем робіт є «Зелений Львів», адже коли є одне підприємство, то з нього можна спитати, а коли є багато, то це колективна безвідповідальність».      

Додамо, що за результатами робочої наради буде напрацьована дорожня карта з реалізації вказаних ініціатив.

Фото - Твоє Місто

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: