• Головна
  • Новини
  • Заарештували німецького журналіста, який брехав про збитий літак МН-17

13.12.2018, 15:23

Заарештували німецького журналіста, який брехав про збитий літак МН-17

У Венесуелі затримали німецького журналіста Біллі Сікса за звинуваченням у шпигунстві, заколоті і незаконному вторгненні в зону, що охороняється.

Журналісту Біллі Сіксу може загрожувати до 28 років в'язниці», — повідомляє DW, посилаючись на Міністерство закордонних справ Німеччини. За даними неурядової організації «Репортери без кордонів», журналіст перебуває під вартою у військовій в'язниці з середини листопада. Також зазначається, що він не може скористатися послугами приватного адвоката, а змушений співпрацювати з наданим йому державним захисником.

Сікс співпрацював з правоконсервативним берлінським тижневиком Junge Freiheit, а також з виданням Deutschland-Magazin. У 2012-му в Сирії Сікса затримали представники сирійської армії. У березні 2013 року режим Башара Асада передав журналіста послу Росії в Дамаску. 2014 року Сікс поїхав на схід України. Він поширював інформацію, що Росія нібито не причетна до катастрофи Boeing MH17 в 2014 році. За його версією, літак збив український Су-25. Таку ж версію підтримало російське міністерство оборони. 

24 травня 2018 року, офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області.

25 травня 2018 року незалежні дослідники Bellingcat оприлюднили новий звіт щодо катастрофи MH17. 

Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у збитті МН17. Також на дані розслідування відреагували НАТО та ЄС.

17 вересня 2018 року Міноборони Росії заявило, що ракету, якою збили MH17, відправили в Україну ще в 1986 році і після цього до РФ її не повертали. Також РФ заявила, що відеодокази міжнародної слідчої групи про причетність РФ до збиття літака це підробка. 

29 червня 2018 року ЄС закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17. Парламент Нідерландів також закликав РФ узяти відповідальність за збиття MH17. Водночас, у Мінтрансі Малайзії заявили, що переконливих доказів вини Росії у збитті MH17 немає.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що не встиг ознайомитися зі змістом доповіді офіційного слідства, але може «сказати одразу», що Росія визнає висновки слідства тільки в тому випадку, якщо буде приймати «повноцінну участь в розслідуванні». А Міноборони РФ заявило, що ракети, якою збили МН17, немає на їхньому озброєнні.

13 червня 2018 року парламент Нідерландів повідомив, що вироки у справі авіакатастрофи MH17 зможуть виконати в Україні.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

hromadske.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: