• Головна
  • Новини
  • Вибори президента: чесний результат буде залежати від спостерігачів

25.01.2019, 14:15

Вибори президента: чесний результат буде залежати від спостерігачів

Від людей, які будуть спостерігачами під час виборів президента 31 березня 2019 року,  буде багато в чому залежати проблема визнання виборів дійсними або недійсними.

Таку думку під час прес-конференції на тему: “Як офіційні спостерігачі від партій, кандидатів у президенти, громадських організацій впливатимуть на вибори Президента-2019 у Львівській області?"  висловила політичний експерт та правозахисниця Олена Степанова. Захід відбувся сьогодні, 25 січня, у Львівськомут прес-клубі. 

«Що стосується спостерігачів від політичних партій, які висунули кандидатів у президенти, то слід зазначити, що спостерігачі не мають права втручатися в сам виборчий процес, вони не мають права перебувати в кабінках, в яких відбувається голосування, вони не мають права замість виборця ставити якісь позначки в бюлетені.

Їхня функція зводиться до спостереження і реагування на порушення виборчого законодавства.

Якщо ж говорити про належність спостерігача до партії, то звісно, що такі спостерігачі, беззаперечно, будуть в першу чергу контролювати чи є порушення виборчого законодавства під час виборів та виборчого процесу відносно їхнього кандидата. Тобто, будуть пильніше стежити за опонентами», - розповіла Олена Степанова.

Окрім того, експерт наголосила, що політичні партії, які будуть реєструвати спостерігачів, мають їх навчити, щоб вони знали виборче законодавство, мали розуміння того, які можливі маніпуляції на виборчих дільницях, а також знали, як на ці порушення реагувати, до кого звертатися та які документи складати.

Фото-прес-клуб.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: