27.12.2018, 17:20

Уряд затвердив порядок надання згоди на донорство

Кабімін України ухвалив можливість проведення трансплантації з нового року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

Повідомляється, що уряд передбачив механізм проведення транплантації до початку роботи Єдиної державної інформаційної системи трансплантації та роботи Уповноваженого органу з питань трансплантації.

"Уже у наступному році кожен повнолітній українець зможе письмово затвердити своє бажання чи небажання стати донором або призначити уповноважену особу, яка зможе прийняти це рішення за нього після його смерті", - йдеться у заяві МОЗ.

Кількість заяв, які можуть подати громадяни, є необмеженою, але кожна нова заява скасовує попередню. Таким чином людина може вільно змінювати своє рішення бути чи не бути донором усе життя.

Заяви про донорство можна подавати особисто відповідному фахівцю в медзакладі або посадовцю Уповноваженого органу з питань трансплантації. Також розробляється механізм подання електронної заяви.

"Важливо наголосити, що з 1 січня 2019 року трансплантація в Україні проводитиметься. Ті лікарні, які проводять лікування цим надзвичайно складним методом, матимуть змогу і далі рятувати людські життя", - підкреслює МОЗ.

Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада України обійшла своєю увагою внесення змін до Розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині", що загрожувало неможливістю проведення трансплантацій з 1 січня наступного року.

УНН

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: