• Головна
  • Новини
  • У Львові небайдужі здали понад 16 літрів крові для недоношених діток

27.11.2021, 11:11

У Львові небайдужі здали понад 16 літрів крові для недоношених діток

37 небайдужих людей здали кров для немовлят, яких виходжують у неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні. Акція ще буде проходити.

Про це "Еспресо.Захід" розповіла координаторка акції Христина Гунчак.

"Сьогодні у нас було 37 донацій – кожен донор здав по 450 грамів крові для передчасно народжених діток. Всього це понад 16,5 літрів крові. Це наш рекорд! За всі сім років нашої акції так багато крові ще не було! Дуже дякую за те, що відгукнулись", – розповіла Христина Гунчак.

Також 15 львів'ян не змогло здати кров через недостатню вагу або стан здоров'я. Ще частина не встигла сьогодні. Для усіх, хто не зміг здати кров для крихіток, координаторка акції каже, що прийде завтра.

"Акцію ми вирішили продовжити. Про наступні дні здачі крові для недоношених немовлят дізнавайтесь з наших анонсах у соцмережах", – каже Христина Гунчак.


Фото: ЛОКЛ

Акцію уже всьоме організували Христина Гунчак та Ілля Нікулін – батьки недоношеної дівчинки, яку виходжували у цій лікарні.

Нагадаємо, у Львові волонтери в’яжуть спеціальні іграшки-восьминіжки для недоношених дітей, аби замінити їм зв’язок із мамою.

Активістки влаштовують акцію #ПляшечкаДляКрихітки, в рамках якої збирають гроші на пляшечки, яких не вистачає у відділенні неонатології ЛОКЛ.

В рамках великого проєкту #ПляшечкаДляКрихітки під час акції "Подаруй дітям тепло" благодійники подарували 170 пляшечок і 80 пар теплих шкарпеток для відділення передчасно народжених діток Львівської обласної лікарні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: