• Головна
  • Новини
  • Український музей авіації внесли у двадцятку найкращих

04.03.2019, 11:55

Український музей авіації внесли у двадцятку найкращих

Редакція американської телекомпанії CNN внесла Державний музей авіації імені Олега Антонова у Києві у двадцятку кращих авіаційних музеїв світу.

Про це повідомляє  УНН. "Легко забути, що трохи більше ніж століття минуло з тих пір, як Орвілл і Вілбур Райт зробили перший успішний польот на літаку в Кітті Хок, Північна Кароліна. За останні 115 років накопичилось достатньо артефактів і знань для наповнення спеціалізованих музеїв по всьому світу. Найвеличніші музеї авіації демонструють досягнення та вироби пілотів, дизайнерів та інженерів, які здійснили хиткі польоти, а потм направили свій погляд на космос", - пише видання.

Редакція CNN так описує Державний музей авіації імені Антонова:

"Цей музей, яким завідує український Національний авіаційний університет, утримує одну з найбільших експозицій авіаційних технологій. Більшість літальних апаратів побудована у Радянському Союзі, вона включає в себе надзвукові бомбардувальники, транспортні літаки та носії ядерних ракет".

Найбільш вражаючим експонатом музею редакція CNN назвала Ту-104, щодо якого дав коментар професор Фелікс Яновський, завідувач кафедри електроніки в НАУ.

"15 вересня 1956 року сталась надважлива подія в цивільній авіації. Перший в світі реактивний авіалайнер, Ту-104, зробив свій перший пасажирський польот між Москвою та Іркутськом. Цей літак зараз знаходиться у Державному музеї авіації, і це найстаріший літальний апарат цього типу, який вдалось зберегти", - сказав він.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: