24.08.2019, 15:19

Китайські компанії купили акції «Мотор Січ»

Китайські Skyrizon і Xinwei Group вже подали на узгодження в Антимонопольний комітет України (АМКУ) угоду з купівлі понад 50% акцій заводу «Мотор Січ».

Раніше газета The Wall Street Journal писала, що радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон планує приїхати до Києва вже наступного тижня, аби переконати керівництво підприємства не укладати угоду.

Про це Громадському повідомив директор із зв'язків з громадськістю ВАТ «Мотор Січ» Анатолій Малиш.

«Китайські компанії вже купили акції. Тепер рішення за АМКУ, коли воно буде — ми не знаємо», — зазначив Малиш. 

Водночас, директор із зв’язків з громадськістю не підтвердив інформацію американського ділового видання The Wall Street Journal про можливий продаж заводу китайській компанії «Beijing Skyrizon Aviation».

«У мене такої інформації немає», — розповів Малиш.

Раніше The Wall Street Journal із посиланням на джерела в американській адміністрації повідомила, що США намагаються перешкодити покупці китайською компанією українського заводу «Мотор Січ». На думку американської сторони, продаж заводу, як одного з головних світових виробників двигунів для авіаційної промисловості, у рази підвищить оборонні спроможності Китаю.

Раніше журналісти Bihus.Infо з'ясували, що підприємство «Мотор Січ» попри заборону експорту військової техніки в Росію, продовжує співпрацювати з російською армією та спецслужбами, зокрема на території анексованого Криму.

Президент «Мотор Січі» — В'ячеслав Богуслаєв — герой України, народний депутат 5-го, 6-го, 7-го та 8-го скликань та член комітету нацбезпеки та оборони. Богуслаєв разом із директором представництва «Мотор Січі» у Москві Петром Кононенком володіють низкою підприємств у Росії («Борисфен», «Лосиный остров», «ЦИАМ», «Авиаремонт-МС», «ВКМС» та «ВК-МС»). За даними журналістів, «ВКМС» Богуслаєва з 2015 по 2016 роки постачала деталі для двигуна ТВ3-117 виробництва «Мотор Січ» на російський 218 авіаремонтний завод.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: