• Головна
  • Новини
  • У школах вивчатимуть інтернет-безпеку – заступник міністра освіти

08.12.2018, 08:20

У школах вивчатимуть інтернет-безпеку – заступник міністра освіти

Україна стала третьою країною в світі, яка впровадила програму з навчання онлайн-безпеки

Важлива сфера, яку модернізують в Україні - це освіта. Вітчизняне Міністерство освіти співпрацює з компанією Google вже два роки. За цей час було реалізовано три масштабні проекти: тренінги по цифровій грамотності для вчителів, онлайн-курс по мережевому етикету і безпеці, а також керівництво з безпеки в Інтернеті,- пише Сегодня.UA

"Разом з Міносвіти ми розробили курс інтернет-грамотності", - зазначає Дорон Авні, директор по публічній політиці та зв'язках з органами державної влади в регіоні Європи, Близького Сходу і Африки Google.

Більше 70% молоді значну частину часу проводять в режимі онлайн, однак інтернет несене тільки знання і можливості, а й загрози. У мережі діти і підлітки можуть знайти занадтобагато інформації, яку ще не вміють фільтрувати. Результати світових соцопитувань,проведених серед працівників освітньої сфери, показали, що більшість вчителів і самі не готові навчати дітей онлайн-безпеці. Саме тому були впроваджені курси не тільки длядітей, а й для вчителів.

Україна стала третьою країною в світі, яка впровадила програму з навчання онлайн-безпеці, зазначає заступник міністра освіти Роман Греба.

"Стрімка діджиталізація молоді стала одним з факторів, що спонукали нас до змін освітньої системи. Зараз ми переходимо від школи знань до школикомпетентностей, яка дає дітям конкретні навички і вміння", - говорить чиновник.

За його словами, нещодавно були розроблені тренінги з цифрової грамотностіучасниками яких стали близько 600 вчителів з різних регіонів України. В рамках курсувони дізналися про безпечне використання цифрових технологій під час роботи, основибезпечного використання інтернету учнями початкових класів, і т.д.

"Завдяки Google ми починаємо курс з етикету і безпеки в мережі, де зможемонавчити наших першокласників, як потрібно поводитися в інтернеті, чомуінтернет буває небезпечним - особливо зараз, коли у нас війна з Росією.Інтернет часто використовують для того, щоб робити погані речі, і ми повиннінавчити наших дітей протидіяти таким речам", - пояснює Греба.

Крім цього, було представлено посібник "Обережність. Пильність. Захист. Ввічливість.Сміливість", в якому є методики і матеріали, що допомагають вчителям викладатиоснови безпеки в інтернеті. Плани уроків, які є в підручнику, зосереджені на ключовихпринципах мережевого етикету і безпеки.

Локалізовану версію посібника вже отримали понад 22 тис. вчителів, які навчають першокласників Нової української школи, а в інтернеті книга доступна на сайті Міносвіти.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: