04.03.2019, 16:52

Суд не продовжив запобіжний захід для Мангера

Суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомив Громадському адвокат Мангера Олександр Шадрін, це означає, що застава у розмірі 2 мільйона 497 тисяч 300 гривень залишається як безстроковий запобіжний захід. Також Мангер зобов'язаний з'являтися до слідчого, проте з нього знімуть браслет і він зможе пересуватися за межами Херсона. Крім того йому повертають закордонний паспорт.

Цю інформацію підтвердила прокурорка Вікторія Калита.

Раніше Мангер заявив, що на ньому електронний браслет і він нікуди не тікатиме.

1 березня апеляційний суд не розглянув скарги прокурорів та захисників Мангера, перенісши засідання на 4 березня — час, коли запобіжний захід для підозрюваного вже сплине. Прокурори заявили, що тікати — не в інтересах Мангера, захисники підозрюваного — що їхній підзахисний прибуде у суд 4 березня.

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

15 лютого суд вирішив взяти Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави. В той же день очільник Херсонської облради вийшов із СІЗО під заставу, а 18 лютого він вийшов на роботу.

28 січня батько Катерини Гандзюк, виступаючи на засіданні комісії щодо її вбивства, згадав прізвище Мангера. Він назвав «Батьківщину» та «Блок Петра Порошенка» «партіями вбивць» його доньки.

Херсонську активістку, а також радницю міського голови Катерину Гандзюк 31 липня облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.

Фото Радіо Свобода.

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: