• Головна
  • Новини
  • Сімейний лікар на Сихові отримує як мінімум 2,5 грн за одного декларанта

23.11.2018, 09:58

Сімейний лікар на Сихові отримує як мінімум 2,5 грн за одного декларанта

З 1 жовтня 2018 року комунальне некомерційне підприємство "4-а міська поліклініка м. Львова» уклало договір з НСЗУ і тепер щомісячно отримує відшкодування коштів за надані послуги.

Про це у розмові з кореспонденткою WN повідомив головний лікар  КНП "4-а міська поліклініка м. Львова» Остап Місюра».

Зокрема, WN стало відомо від медичних працівників, що за кожну підписану з пацієнтом декларацію сімейному лікарю у цій лікарні тепер доплачують в середньому 3 грн.

З цього приводу Остап Місюра пояснив: «З 1 жовтня 2018 року наш заклад має укладений договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), згідно з яким ми щомісячно отримуємо від НСЗУ відшкодування коштів за надані послуги. Розрахунок відшкодування послуг здійснюється згідно з Постановою КМУ від 25.04.2018 №407 «Про затвердження Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2018 рік».

Важливо, що це відшкодування стосується не лише заробітного фонду, а повного покриття витрат закладу на організацію та здійснення переліку медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, оплату надання яких держава гарантує в межах програми медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2018 рік.

Головний лікар наголосив, що перед тим, як підписувати договір з НСЗУ, на рівні міста була створена ініціативна група з числа керівників, економістів та бухгалтерів закладів міста, які надають амбулаторно-поліклінічну допомогу. Групою було напрацьовано методику нарахувань, які заклад може використовувати для поповнення заробітного фонду та оплати праці з тих грошей, що надходять до лікарні від НСЗУ. Її було затверджено на медичній раді УОЗ ЛМР та запропоновано для використання усіма закладами первинної медичної допомоги Львова.

«За підрахунками, з грошей отриманих від НСЗУ за кожну підписану декларацію ми можемо до заробітного фонду додати 8,1% – для сімейного лікаря і 3,2%  – для медсестри», – пояснив Остап Місюра

Остап Місюра навів приклад: «Є у нас лікар, який має 1 879 декларацій, йому, враховуючи тарифікацію, стаж роботи та категорію, до 01.10.2018 року нараховували зарплату – 6 822 грн. Тепер, після отримання відшкодування від НСЗУ, йому нараховано зарплату за жовтень 11 670 грн».

До слова, 4-а міська поліклініка Львова обслуговує мешканців    найбільшого в місті Сихівського району. За даними статистики, це 110 862 осіб.  На сьогодні понад 75% мешканців району підписали декларації з сімейними лікарями цієї поліклініки.

Редакція WN спробувала підрахувати, скільки ж фактично становить доплата сімейному лікарю за одного декларанта. Тобто, скільки гривень "ховається" за отими 8,1%, про які говорив Остап Місюра. Отож, відповідно до вищевказаної постанови КМУ річна сума відшкодування за одного пацієнта, який уклав декларацію із сімейним лікарем поліклініки на Сихові, становить як мінімум 2,5 грн на місяць. Це свідчить із розрахунків:  370 грн ділимо на 12 місяців і отримуємо 30,83 грн. 8,1% від 30,83 грн – це 2,5 грн (30,83*8,1/100). Підрахунок виконано без урахування коефіцієнта. 

Зазначимо, що НСЗУ відшкодовуватиме кошти за пацієнтів із так званих «червоного» та «зеленого» списків.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: