• Головна
  • Новини
  • Райцентр на Тернопільщині ризикує потонути у власному смітті

18.02.2019, 15:37

Райцентр на Тернопільщині ризикує потонути у власному смітті

Кременець на Тернопільщині шукає підприємство, яке би погодилося вивозити сміття з міста. Про це інформує власкор WN в Тернопільській області.

Впродовж кількох останніх років оператором на ринку з вивезення твердих побутових відходів на території третього на кількістю населення міста Тернопільщини – Кременця був бізнес-партер народного депутата з фракції «Народний фронт» Романа Заставного – Богдан Буртак і його ПП «Катруб». Однак договір з останнім було розірвано.

За словами заступника міського голови Кременця Володимира Шевчука, договір розірвали з вини підприємства “Катруб”, яке часто не виконувало його умови. Натомість Богдан Буртак пояснив, що його пропозиції міською радою не були враховані, тому ПП “Катруб” припинив діяльність і забрав сміттєві контейнери з майданчиків.

На сьогодні міська рада оголосила новий конкурс на вивезення відходів. Він відбудеться 20 березня. Одна з основних вимог до потенційних учасників нового конкурсу є максимальна ціна з вивезення сміття. Вона для населення має бути не більшою 700 грн./т, для бюджетних організацій – 750 грн./т і для інших споживачів – 800 грн./т. На сьогодні сміття у Кременці мали б вивозити з 84-ох багатоквартирних будинків,  3800 індивідуальних домоволодінь, 54 бюджетних установ та 441 інших приватних установ.

А поки ситуація не вирішиться жителям Кременця радять складати сміття у місцях, де раніше були майданчики з контейнерами – відходи будуть вивозити комунальні служби міської ради.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: