05.07.2018, 12:54

Проблема влади в небажанні чути думку населення

Депутати та експерти зібралися до Львова, аби попередити можливі маніпуляції на виборах.

Політичні маніпуляції бувають різними. Чинна влада, зокрема, дозволяє собі обирати, чути думку частини населення чи ні.

"Не можна принижувати думку сільського населення і казати, що місто думає інакше. В нас 40% села, яке зараз зменшується, бо влада робить, щоб люди з села йшли. Зокрема, одна з маніпуляцій, яка була проведена, не дали провести референдум в частині оцінки думки людей щодо скасування мораторію на торгівлю землею с/г призначення. Люди не хочуть, щоб земля стала об'єктом торгівлі, а влада не хоче, щоб люди сказали свою думку. Чи це не маніпуляція?", - розповів депутат Львівської обласної ради від партії ВО “Батьківщина" Ярослав Качмарик.

Інформаційний простір нині теж, кажуть, не без гріха і маніпуляцій. Тішить, на думку депутата, хіба соціологія перед виборами.

"Ми маємо ще й інформаційний простір для маніпуляції. Бачимо, що державні телеканали, та й приватні теж, далеко не є в руках опозиційних сил. Ними керують люди, які можуть і хочуть маніпулювати. І я закликаю журналістів не піддаватися на такі речі. Очевидно, що один із кроків маніпуцяції – соціологія. На щастя, нині соціологія таки об'єктивна і каже, хто є абсолютним лідером, а для кого це буде останній програний бій. Я мушу сказати, що в нас маніпуляції проводити не так складно. Ось були порівняння з європейськими країнами, то там складніше. Там люди підготовлені, з власною думкою. Сподіваюся, що освіченість українців, робота вишів та науковців дозволить розказати людям, як треба реагувати на маніпуляції. І важливо це обговорювати публічно. Ми вже говорили і про Новий курс, і інші речі, які дозволять нам справді вислухати людей".

Маніпуляції нині є і їх ставатиме дедалі більше. Проте, ставати жертвою маніпуляції чи зуміти зробити власні висновки – залежить від кожного виборця.

Текст: WN

Фото: Прес-клуб

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: