01.03.2019, 09:00

Павло Клімкін розповів Польському радіо про Nord Stream 2

«Безумовно, Росія зорганізує нову газову війну, якщо Північний потік буде побудовано», - сказав міністр закордонних справ України.

Після спорудження Nord Stream 2 Росія вже не дотримуватиметься жодних правил, - прогнозує в розмові з  Польським Радіо очільник українського дипломатичного відомства Павло Клімкін. На його думку, завершення будівництва другої гілки Північного потоку, що сполучатиме Росію з Німеччиною, може призвести до своєрідної газової війни. Голова українського МЗС вважає, що у подоланні енергетичної кризи, зумовленої політикою Росії, Україна повинна робити ставку на співпрацю з Польщею. Також він наголошує, що запуск цього газопроводу може принести Україні великі проблеми:

«Безумовно, Росія зорганізує нову газову війну, якщо Північний потік буде побудовано. Вона використає будь-які засоби, чи це раптове падіння тиску в трубі… Такі провокації будуть, як тільки Північний потік буде побудований. І будь-які гарантії з боку Росії… Ну, подивіться, Росія порушила все, що можливо».

Павло Клімкін додає, що спорудження Nord Stream 2 становитиме також небезпеку для всього регіону:

«Дуже велика загроза для європейської енергетичної безпеки і для Європи. Подивіться, що Росія робить стосовно нелегітимно побудованого Кримського мосту. А тепер уявіть собі: через Балтійське море вона перекачує більше, ніж 1000 млрд куб. м газу. Як вона буде захищати цей транзит, до яких провокацій вона буде вдаватися?»

Павло Клімкін додає, що з метою нівеляції загроз Україна розраховує на подальшу співпрацю з Польщею:

«Будуємо інтерконектори, говоримо про постачання газу, говоримо про постачання скрапленого газу, говоримо про поєднання енергетичних систем. У нас, до речі, дуже багато класних проектів. Маємо довести їх до кінця. Україна і Польща – вони особливі стратегічні партнери у всьому. Але, зокрема, і в енергетичному секторі. Від нашого партнерства, від нашої дружби дуже багато буде залежати в контексті того, як Європа буде виглядати в наступні роки».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: