17.11.2018, 16:16

Осередок хоббітів у львівській школі «Будокан»

У школі східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» за кошти громадського бюджету створять дитячо-юнацький простір смачного та корисного дозвілля «Hobbit`s hole».

Реалізують проект у підвальному приміщенні школи, де раніше функціонувала їдальня. Оздоблення інтер’єру виконають за мотивами легендарного фантастичного роману Толкіна «Володар Перстнів».

Як йдеться в описі проекту, дитячо-юнацький простір передбачає створення комфортних умов із здоровим харчуванням та ефективне розширення типового призначення їдальні. Це  дозволить школі отримати корисний простір, де у позашкільний час діятиме дитячий туристичний портал, учнівсько-студентські коворкінги, читальний зал з корисною та пізнавальною літературою та дитячо –юнацький лекторій.

Також простір буде призначений для проведення зустрічей з цікавими людьми Львова, України та світу. Традиційним стане спільний перегляд художніх та науково-пізнавальних фільмів з активним обговоренням сюжету.

Звідки виникла ідея створення дитячого простору в такому фантастичному жанрі, нам розповів директор школи Олександр Козловський.

«Коли Джон Толкін писав «Володар Перстнів», він  це робив не просто так. Це була Перша світова війна і під його вікнами проходили війська і поранені. Це та сама ситуація, яку ми маємо з сусіднім Мордором, який через невідому нам помилку називається Росією.

Філософія казок Толкіна повторює ситуацію тієї війни, яку ми маємо з нашим східним сусідом. Ми розуміємо, що діти вчаться на казках. Вони мають розуміти, що є боротьба сил добра та зла. Нехай би вони через таку казку дізналися, як то відбувається в історії, хто є друг, а хто ворог. Саме тому хоббіти, гноми та наші сусіди – орки», - розповів Олександр Козловський.

Оскільки – це великий проект, то Львівській міській раді він обійдеться в 3 млн грн.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: