• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині відбувся Всеукраїнський тиждень права

21.12.2018, 12:41

На Тернопільщині відбувся Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права ГТУ юстиції Тернопільщини провели в рамках Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО».

«Працівники Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області  провели 139 правоосвітніх заходів, з них 97 уроків та бесід на тему «Права людини». А  також відбулися дні відкритих дверей, виставки юридичної літератури, зустрічі та круглі столи. Під час заходів охоплено близько 5000 осіб», - повідомили організатори.

 

Довідка.

10 грудня виповнилося 70 років із дня ухвалення Загальної декларації прав людини, яка у 1948 році була проголошена резолюцією Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Положення Декларації прав людини лежать в основі міжнародного і національних законодавств. Вона складається з 30 статей. Перша з них проголошує, що всі люди «народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах».

У Декларації заявлено також, що кожна людина повинна мати всі права і всі свободи, проголошені цією Декларацією, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища.

Крім того, не повинно проводитися ніякого розрізнення на основі політичного, правового або міжнародного статусу країни або території, до якої людина належить, незалежно від того, чи є ця територія незалежною, підопічною, несамоврядованою або як-небудь інакше обмеженою у своєму суверенітеті.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: