• Головна
  • Новини
  • Можливість виборів президента в умовах воєнного стану - проект закону

17.12.2018, 13:05

Можливість виборів президента в умовах воєнного стану - проект закону

Шість груп і фракцій підписали спільний проект закону про негайне внесення змін до Закону про вибори Президента. Ключова зміна – можливість проводити вибори  президента в умовах воєнного стану.

Про це сьогодні, 17 грудня у Львові повідомив член Комітету ВРУ із питань правової політики та правосуддя, заступник голови фракції ВО "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Шість груп і фракцій підписали спільний проект закону про негайне внесення змін до закону про вибори Президента . Оскільки у нас можуть ці вибори  в дуже важкий спосіб проходити, якщо ми  не внесемо відповідні зміни.

Ключова зміна полягає ось у чому. Так  само як президент пропонує  проводити вибори в ОТГ і місцеві вибори  під час режиму воєнного стану, ми запропонували передбачити можливість проводити і вибори  Президента, незважаючи на воєнний стан", – зазначив Сергій Соболєв.

"Ця ідея дуже активно буда підхоплена в парламенті. І  не тільки,  а й в дипломатичних колах. Всі розуміють, що така зміна знімає будь-які можливості  для провокацій"

До речі, ми маємо такі прецеденти. Де-факто воєнний стан не був оголошений, коли у нас проходили дострокові парламентські, місцеві і президентські вибори. Це вважалось нормою.  Тому я вважаю, що це абсолютно слушна ідея

Водночас Сергій Соболєв додав, що варіант проведення парламентських виборів в умовах воєнного стану – це набагато складніша процедура, бо для цього треба змінити Конституцію. Натомість стосовно ж виборів  місцевих і президентських достатньо внести зміни в закон.

Також Сергій Соболєв повідомив, що згаданий проект закону зареєстрований у ВРУ.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: