• Головна
  • Новини
  • Горбулін: Втручання РФ у вибори-2019 може стати безпрецедентним

19.01.2019, 17:54

Горбулін: Втручання РФ у вибори-2019 може стати безпрецедентним

Втручання Росії у хід українських виборчих кампаній 2019 року може стати безпрецедентним.

"Європа все більше йде у власні справи, майже непомітний у минулому році "мінський процес" остаточно відійшов на другий план, а тиск Росії, у т.ч. суто військовий, збільшується... і набуває серйозного масштабу, який свідчить про планомірну підготовку Москви до можливої ??війни, де Україна може виявитися не єдиною метою", - заявив Горбулін.

За його словами, наразі арсенал тиску РФ "спрямований на Україну, яка у 2019 року входить у складний період двох загальнонаціональних виборчих кампаній".

 

За допомогою цих кампаній Росія, за словами Горбуліна, "спробує вирішити свої стратегічні завдання "малою кров'ю" - привести до влади на різних рівнях "здатних домовлятися" політиків чи відвертих російських агентів".

"Однак якщо це не вдасться, Україні варто бути готовою до найрадикальніших сценаріїв ... На кону стоїть дуже багато. Не випадково деякі наші західні партнери не ризикують формувати плани двостороннього співробітництва до закінчення виборів. 2019-й може виявитися для країни таким же складним, як і 2004-й, хоча, ймовірно, і не таким, як 2014-й", - зазначив Горбулін. 

На його думку, успішність України залежить, "чи здатні будуть еліти після виборів сформувати якісний образ майбутнього, піднятися над містечкової оцінкою реальності і заглянути за горизонт".

"Головне завдання, що стоїть перед новими президентом, парламентом і урядом - консолідація професіоналів для повноцінного відновлення "хребта" держави, необхідного для розробки і втілення повновагих проектів майбутнього, з урахуванням всіх викликів і загроз. Саме це здатне ліквідувати дефіцит довіри громадян до влади, мобілізувати найпопулярніший ресурс - єдність і згуртованість, такий необхідний на тлі все більш агресивною Росії і все більш розгубленою Європи", - зауважив експерт. 

Українська правда

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: