• Головна
  • Новини
  • Чергове дослідження соціологів вказує на поважні підстави для успіху "Батьківщини" на виборах

22.05.2018, 20:28

Чергове дослідження соціологів вказує на поважні підстави для успіху "Батьківщини" на виборах

Якби вибори до парламенту проходили в найближчий час, то до Верховної ради мали б можливість пройти сім політичних партій, на першому місці з яких ВО "Батьківщина".

Про це йдеться у даних дослідження, яке у березні проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту, пише УП.

Зокрема, на питання, якби вибори проходили б наступної неділі, а виборчий список виглядав би так, то за яку політичну партію ви би проголосували, 13% респондентів, які мають намір брати участь у виборах, відповіли, що підтримали б партію "Батьківщина".

Ще по 7% голосів отримали б партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Опозиційний блок" Юрія Бойка та "Радикальна партія Ляшка".

По 6% голосів виборців отримали б партії "За життя" Вадима Рабіновича та "Самопоміч".

Водночас за партію "Слуга народу" готові проголосувати 4% респондентів, "Свободу" – 3%, Аграрну партію України та УКРОП – по 2%.

Ще по 1% голосів отримали б "Відродження", "Справедливість", "Рух нових сил", "Народний фронт", "Наш край", "Демократичний Альянс" та "Правий сектор".

9% опитуваних обрали інші варіанти та ще 21% - не визначилися з відповіддю.

Зазначається, що опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 15 по 31 березня 2018 р. Загалом було опитано 2400 мешканців України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Допустима похибка не перевищує  2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 65.4%.

Раніше повідомлялося, що згідно з опитуванням компанії "Соціс", сім політичних партій можуть пройти до Верховної Ради, найбільше голосів набирають ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко, партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та партія "Слуга Народу" Володимира Зеленського.

В іншому опитуванні "Соціса" Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко очолює президентський рейтинг, її підтримує 8,9% опитаних респондентів. Водночас за Петра Порошенка проголосували б 7,9% опитаних.

Також результати опитування Київського міжнародного інституту соціології свідчили про те, що якби вибори до парламенту відбувалися в квітні, то найбільше б українці підтримали партію "ВО "Батьківщина".

Зазначалося, що за цю партію проголосували б 14,4% українців.

 

Фото: Джерело

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: