• Головна
  • Новини
  • Айтішніки не винні у зростанні ціни оренди житла у Львові

19.11.2018, 12:11

Айтішніки не винні у зростанні ціни оренди житла у Львові

У Львові попит на ринку послуг оренди житла здебільшого формує молодь, що навчається. Вплив інших соціальних груп, у тому числі айтішніків, незначний.

Про це під час розмови з кореспонденткою WN розповів  очільник Львівського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості Андрій Борисов.

Також, за його словами, сплески попиту викликає відкриття чергового торговельного комплексу, куди на роботу наймаються працівники з інших регіонів та переселенці зі Сходу України та Криму. 

Як пояснив фахівець, вартість оренди житла з року в рік йде в гору. Також ціна на орендоване житло дуже сильно піддається сезонним коливання.

“Вплив сезонності помітний, і цей вплив насамперед пов’язаний з тим, як триває навчальний процес у закладах вищої освіти. Дуже сильний рух починається  з середини серпня до кінця вересня”, – зазначив Андрій Борисов.

Ріелтор додав, що у  Львові немає проблеми здати квартиру в оренду, незалежно від району.

“Серед львів'ян  користується попитом такий бізнес: купити квартиру і потім надавати її в оренду. Така схема стала особливо популярною у 2012 році, коли було Євро 2012. Справа не вигоріла, але  квартир у центрі Львова, заточених під оренду, залишилось дуже багато”, - пояснив Андрій Борисов.

За його словами, нині величезний попит є на квартири, вартість винайму яких становить 5-6 тис. грн, вони розлітаються в момент. 9-10 тис. грн – ще прийнятна ціна, однак за ціни 15 тис. грн вже важко знайти орендаря. Якщо ж говорити про квартири, де вартість оренди сягає понад 20 тис. грн, –  то це вважається дорогим задоволенням.

Звісно, у Львові є об’єкти, які простоюють. Це здебільшого ті приміщення,  вартість оренди яких перевищує 1 тис. доларів, тому  що лише одиниці можуть собі дозволити такі  квартири.  В цьому випадку  пропозиція перевищує попит.

Фото-Мирослав Пархомик

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: