• Головна
  • Новини
  • В Україні запустили юридичну онлайн перевірку вторинного ринку нерухомості

11.01.2021, 20:42

В Україні запустили юридичну онлайн перевірку вторинного ринку нерухомості

Компанія Monitor.Estate спільно з Опендатабот розробили новий онлайн інструмент, який дає можливість здійснити юридичну перевірку квартири, офісу чи земельної ділянки на предмет відповідності заявленій площі, наявності іпотеки, арештів, підстави виникнення права власності.

Вторинна нерухомість має свою історію, в якій бувають темні сторінки: арешти, судові справи, незаконні перепланування і прописані родичі. Основні ризики пов'язані з дорученнями, іпотекою, даруванням, спадщиною, розлученнями, підробкою документів і різними видами шахрайства зі сторони продавців, нотаріусів, ріелторів та інших пов'язаних осіб.

“Бувають випадки, коли документи на квартиру здаються надійними, проте через деякий час приходить судове рішення, на квартиру накладають арешт, а мешканців примушують виселятись. Саме через відсутність у покупців нерухомості можливості в 2 кліки зробити первинний аудит майбутньої квартири, офісу чи земельної ділянки без електронних ключів, паролів, посередників ми створили зручний і своєчасний сервіс”, - розповів Володимир Копоть, СЕО та співзасновник сервісу онлайн перевірки нерухомості Monitor.Estate.

На сьогодні доступна перевірка на предмет наявності арештів, іпотек, кількості власників, площі та інших обмежень щодо користування об’єктом. Для цього покупцю потрібно перейти за посиланням https://monitor.estate/#secondary, ввести в пошукове поле ідентифікаційні дані власника об’єкту (реєстраційний номер облікової картки платника податків або ЄДРПОУ юридичної особи), обрати об’єкт (якщо їх кілька) та отримати результат перевірки одразу після оплати. Вартість такої перевірки 49 грн. Надалі планується додати перевірку наявності судових справ та боргів у продавця квартири, офісу чи земельної ділянки.

“Крім базових моментів з перевірки ми додали практичні рекомендації для потенційних покупців. Прості речі допомагають уникнути суттєвих юридичних ризиків перед покупкою”, - додав Володимир Копоть.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: