• Головна
  • Новини
  • Звільнені з полону священники УГКЦ взяли участь у прощі до Зарваниці

14.07.2024, 20:51

Звільнені з полону священники УГКЦ взяли участь у прощі до Зарваниці

Звільнені з російського полону отці-редемптористи Іван Левицький і Богдан Гелета взяли участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

Про це йдеться на сторінці УГКЦ.

14 липня, вони співслужили на Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав. Спільно молилися владики Синоду Єпископів УГКЦ з усього світу.

"Як довго наша Церква молилася за звільнення наших отців із Бердянська. І ось вони з нами! – наголосив Блаженніший Святослав.  –  Ми справді відчуваємо сьогодні, що християнська надія не засоромить, тому що її силою є сила Божа".

Глава Церкви зазначив, що сьогодні відомо про щонайменше 7 000 українських військовополонених та понад 10 000 цивільних полонених, які ще перебувають у катівнях російських тюрем.

"На тих руках донедавна були кайдани, але вони впали. Так само впадуть кайдани, які нам сьогодні закладає наш ворог", – додав він.

Патріарх висловив шану і подяку отцям Богданові й Іванові від імені всієї Церкви, наголосивши, що вони є знаком надії для багатьох українців: "Дякуємо Господу Богові за те, що ви живі, що ви сьогодні разом, що ви є знаком надії для тисяч українців. А мені дозвольте скласти вам слова подяки від імені вашої матері-Церкви і зробити один символічний жест — поцілувати вам руку".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: