• Головна
  • Новини
  • Землетрус в Афганістані: кількість жертв перевищила 2 тисячі

08.10.2023, 15:00

Землетрус в Афганістані: кількість жертв перевищила 2 тисячі

1320 будинків було пошкоджено

Через серію землетрусів, які сталися в Афганістані 7 жовтня, загинули понад 2 тисячі людей, ще більш як 9 тисяч дістали травми.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника руху Талібан, який контролює владу в країні.

"Понад 2000 людей загинули внаслідок землетрусів в Афганістані і понад 9000 отримали поранення, повідомила в неділю адміністрація Талібану, що стало найбільш смертоносними поштовхами, які сколихнули схильну до землетрусів гірську країну за останні роки", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, Джанан Саїк, представник Міністерства у справах стихійних лих, повідомив, що через стихійне лихо загинули 2053 людини, 9240 отримали поранення. При цьому 1320 будинків було пошкоджено або зруйновано.

У районі країни, що межує з Іраном, перебувало десять рятувальних команд, повідомив Саїк на пресконференції.

Понад 200 загиблих були доставлені до різних лікарень, розповів представник департаменту охорони здоров'я Герата, який назвався доктором Данишем. Він додав, що більшість із них — жінки та діти.

Вранці 8 жовтня інформагентство Reuters повідомляло із посиленням на Червоний Півмісяць про 500 загиблих унаслідок стихійного лиха. За даними Геологічної служби США (USGS), множинні землетруси в суботу сталися за 35 кілометрів на північний захід від міста Герат. Один із них мав магнітуду 6,3.

Раніше представник департаменту охорони здоров'я країни повідомляв, що внаслідок низки землетрусів, загинули щонайменше 16 людей, десятки отримали поранення. Місцева мешканка розповілаінформагентству, що підземні поштовхи спричинили паніку в Гераті.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: