30.10.2019, 22:09

Зеленського запросили на акцію "Рік без Каті"

Організатори запрошують громадян 4 листопада прийти під Офіс президента.

В Україні у понеділок, 4 листопада, у низці міст відбудуться акції "Рік без Каті" в річницю смерті громадської активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Зокрема, акція проходитиме й біля Офісу президента на Банковій, президента Володимира Зеленського запрошують прийти та поставити свічку, пише Дзеркало тижня.

"4 листопада ми знову вийдемо на вулиці наших міст для того, щоб нагадати всім – і вбивцям, і владі, і всім громадянам нашої країни: ми вимагаємо справедливості. Ми вимагаємо справедливості для нашої подруги, яка загинула. Ми вимагаємо справедливості для її батьків і чоловіка, ми вимагаємо справедливості для всіх, хто загинув в нашій країні за те, що мав силу говорити правду і чинити опір перевертням, корупціонерам, ОПГ, місцевим елітам і злодіям, які ховаються за званнями і погонами. Всім, хто ставить власні інтереси і гроші вище за життя людини", - йдеться в анонсі акції у Facebook.

Зеленського закликали "довести всій країні і всьому світові: справедливість в Україні – це не порожня абстракція, це жива цінність" й не мовчати, як його "попередники".

Нагадаємо, 5 серпня набрав чинності обвинувальний вирок вбивцям Катерини Гандзюк. Ватажок та члени групи нападників отримали від 3 до 6,5 років за ґратами. Перед винесенням вироку всі вони визнали свою провину і дали викривальні свідчення проти інших учасників злочину.

Замовниками злочину батько вбитої називав голову Херсонської облради Владислава Мангера (виключений з "Батьківщини"), нині звільнених голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука ("Блок Петра Порошенка").

24 квітня прокуратура вручила Мангеру нову підозру – він більше не є обвинуваченим в організації умисного вбивства. Замість ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) йому інкримінували ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Ще одного підозрюваного - організатора вбивства Гандзюк – раніше судимого кримінального авторитета Олексія Левіна (Москаленка) СБУ оголосила в розшук після того, як він втік з України.

Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року в київській лікарні. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність і хімічні опіки 39% тіла внаслідок нападу з використанням сірчаної кислоти.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: