23.06.2019, 10:45

Зеленського запросили на Марш рівності на захист ЛГБТ

Поліція Києва повідомляє про затримання дев’яти осіб, підозрюваних у підготовці провокацій на Марші рівності на захист ЛГБТ, який 23 червня відбувається в столиці України.

«Правоохоронці вилучили знаряддя для підготовки провокацій. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що вік зловмисників – від 18 до 48 років… Їм загрожує від трьох до семи років ув’язнення», – йдеться в повідомленні.

Про це пише радіо "Свобода".

За даними поліції, відомості про це внесені до Єдиного реєстру досудових розслідування за попередньою правовою кваліфікацією «готування до хуліганства»

На цей час вирішують питання про обрання фігурантам запобіжного заходу.

23 червня у Києві за посилених заходів безпеки відбувається Марш рівності на захист прав ЛГБТ-спільноти. Ходою завершуються акції «Київпрайду», що тривали в столиці України від 16 червня.

Організатори очікують на участь щонайменше 10 тисяч людей. На захід запросили президента України Володимира Зеленського.

На свою акцію також вийшли противники Маршу рівності. Їх і учасників марш розділяють правоохоронці. Про участь у марші в Києві повідомила низка іноземних посадовців.

Через прикінцеві акції 22 і 23 червня в центрі Києва частково обмежують дорожній рух і рух транспорту, зокрема й метро.

Міністерство внутрішніх справ України закликало організаторів «Маршу рівності» в Києві й їхніх опонентів утриматися від провокацій і дотримуватися закону. А в Київміськдержадміністрації повідомили, що спільно з правоохоронцями проведуть заходи для гарантування безпеки учасників маршу.

Фото - Прямий

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: