• Головна
  • Новини
  • Зеленський у поданні назвав основну причину звільнення Луценка

11.06.2019, 22:52

Зеленський у поданні назвав основну причину звільнення Луценка

Президент України Володимир Зеленський у тексті подання до ВР щодо звільнення Юрія Луценка з посади Генерального прокурора назвав однією з причин - відсутність вищої юридичної освіти.

Про це пише УНН із посиланням на текст документу.

У документі зазначено, що відповідно до Закону України "Про прокуратуру" особа, що претендує на адміністративну посаду в прокуратурі, має відповідати загальним вимогам, що висуваються до особи, яка обіймає посаду прокурора. Такими вимогами є наявність вищої юридичної освіти, стаж роботи в галузі права, володіння державною мовою. Водночас Закон містить і додаткові кваліфікаційні вимоги для прокурорів, що претендують на посади в прокуратурах вищого рівня - регіональних прокуратурах та Генеральній прокуратурі України.

Зокрема, Закон України "Про прокуратуру" встановлює обов'язкові вимоги, яким повинен відповідати і Генеральний прокурор – стаття 27 Закону передбачає, що прокурором Генеральної прокуратури України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше п'яти років.

"Таким чином, Генеральним прокурором може бути особа, яка відповідає вимогам, встановленим статтями 27 та 40 Закону України "Про прокуратуру", зокрема в частині дотримання вимог щодо наявності вищої юридичної освіти та стажу роботи у галузі права.

Луценко Юрій Віталійович не відповідає встановленим Законом України "Про прокуратуру" вимогам до Генерального прокурора України, а тому не може перебувати на цій посаді, а його призначення на посаду відбулось із порушенням Конституції України та Закону України "Про прокуратуру". У зв'язку з цим відповідно до статей 8, 102, 1311 Конституції України вношу подання про звільнення Луценка Юрія Віталійовича з посади Генерального прокурора України", - відзначено у проекті постанови Зеленського.

Нагадаємо, у Раді зареєстрували подання на звільнення Луценка.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: