• Головна
  • Новини
  • Венедіктова розповіла, як готували підозру топ-фігуранту справи ПриватБанку

22.02.2021, 16:39

Венедіктова розповіла, як готували підозру топ-фігуранту справи ПриватБанку

Генпрокурор Ірина Венедіктова погодила підозру ексзаступнику голови "Приватбанку" після проведення експертного дослідження спричинених збитків.

Як передає Укрінформ, про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"В мене є власна думка про розслідування справ з орбіти «Приватбанку». І сформувала я її після того, як стала одним з процесуальних керівників. Звичайно, коли стаєш прокурором в конкретній справі, береш, таким чином, на себе відповідальність, - і я взяла. Після проведення декількох робочих нарад за участю детективів НАБУ і прокурорів САП, я особисто прийняла рішення щодо необхідності низки вказівок про слідчі дії і проведення експертного дослідження з метою підтвердження збитків, спричинених державі і громадянам. Я не можу вдаватись в деталі і розповідати про стан справ у цьому конкретному провадженні, можу тільки сказати, що мене він не влаштовував з точки зору перспектив представлення обвинувачення в суді", - йдеться у дописі.

За словами Венедіктової, іще багато підписів з'явиться на різних підозрах у справах НАБУ і САП.

Генпрокурор запевнила, що для неї "не існує прізвищ".

"Яким би гучним та уразливим прізвище не було, я не санкціоную підозру, якщо буду вважати, що доказів, зібраних у справі, недостатньо. І, звичайно ж, я вчиню за законом, якщо докази належні і зібрані в необхідному обсязі", - написала Венедіктова.

Вона додала, що "тримає руку на пульсі у декількох важливих справах", у яких, на її погляд, детективи і прокурори мають «піднажати».

Крім того, генпрокурор пообіцяла зʼясувати, хто з її оточення попередив фігуранта справи, який у свою чергу збирався втекти до Відня чартерним літаком.

Як повідомляв видання, генпрокурор Ірина Венедіктова погодила підозру ексзаступнику голови "ПриватБанку", який є фігурантом справи Національного антикорупційного бюро про зловживання у "ПриватБанку".

За оперативною інформацією, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль», де розпочато проведення невідкладних слідчих дій.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про затримання працівниками НАБУ першого заступника голови правління Приватбанку 2016 року Володимира Яценка.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: