• Головна
  • Новини
  • Зеленський та Гончарук посперечалися через Коломойського

28.02.2020, 23:31

Зеленський та Гончарук посперечалися через Коломойського

Коломойський незадоволений рішенням Гончарука про зміну керівництва трьох енергокомпаній і Центренерго.

За даними ZN.UA, прем'єр-міністр Олексій Гончарук був викликаний сьогодні до президента Зеленського, де під час зустрічі серед іншого Зеленський задав Гончаруку питання про рішення Кабміну щодо зміни глав трьох енергокомпаній, включаючи Центренерго, якими керувала довірена особа Ігоря Коломойського. Про це повідомило джерело з Офісу президента.

За словами джерела, Зеленський повідомив про те, що Коломойський був вкрай незадоволений цими кадровими змінами, та поцікавився причинами, які спонукали прем'єр-міністра Гончарука їх здійснити. У відповідь Олексій Гончарук заявив, що йому незрозуміла генеральна лінія: то ми боремося з Коломойським, то ми не боремося з Коломойським, то ми покращуємо відносини з МВФ, то ми їх псуємо.

"Якщо я щось неправильно розумію, так, може, я пішов? (у відставку - ред.)", - задав питання, за словами джерела, прем'єр-міністр президенту Зеленському.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів прийняв рішення про заміну керівництва компанії "Центренерго" і трьох обленерго, які готують до приватизації. Рішення про зміну менеджменту підприємств прийнято Фондом держмайна, щоб прискорити підготовку цих підприємств до приватизації.

З колись прибуткового, "Центренерго" стало глибоко збитковим. Збитки "Центренерго", за підсумками 2019 року можуть скласти 2,5 млрд грн.

На підприємстві Центреэнерго після приходу "смотрящих" Коломойського (після виборів в 2019 році - ред.) працювало відразу кілька схем — з постачання вугілля і електроенергії. На "Центренерго" постачали вугілля (як підозрюється, з Білорусі, Росії та непідконтрольних територій Донбасу) численні фірми-прокладки. Паралельно йшли поставки електроенергії за зниженим тарифом на феросплави комбінати, що входять в орбіту впливу Коломойського (зокрема, Нікопольський комбінат). Говорили також про підготовку приватизації "Центренерго" на користь Коломойського. Проте 26 лютого Кабмін змінив керівництво "Центренерго". Новим главою держпідприємства став Олександр Корчинський, в минулому — виконуючий обов'язки директора "Рівнетеплоенерго" і гендиректор компанії "ТехНова" (виробництво теплової енергії). А також екс-директор компанії "Укртеплоенерго". У результаті зміни керівництва Коломойський ризикує повністю втратити контроль над енергокомпанією.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: