18.12.2021, 16:42

Шмигаль анонсував перехід ТЕС і ТЕЦ з вугілля на газ

Найближчим часом відразу чотири теплоелектростанції перейдуть зі споживання вугілля на використання природного газу. Це пов'язано з тим, що газу в країні поки вистачає, а ось з вугіллям проблеми.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 17 грудня, передає "Слово і Діло".

«З боку Міненерго і Кабінету міністрів були підготовлені спеціальні допоміжні послуги для Луганської ТЕС, двох ТЕЦ і ще однієї теплоелектростанції. Для них розроблено ряд заходів і додаткова послуга для роботи на газі» - розповів він.

Шмигаль також поклав на НКРЕКП обов'язок ввести додаткову послугу і встановити справедливу та адекватну ціну на газ для Луганської ТЕС. Причина в тому, що фізичної можливості постачати на станцію вугілля немає - на відміну від газу.

Нагадаємо, раніше Шмигаль оцінив проходження 2021-2022 в Україні. За його словами, перші два місяці показали, що на сьогодні опалювальний сезон в Україні проходить стабільно, запасів енергоресурсів для проходження зими достатньо.

А ось ексглава Офісу президента іншої думки. За його словами, Україна стоїть на порозі енергетичної кризи. Вугілля катастрофічно не вистачає, влада намагається ввести в дію всі наявні енергоблоки АЕС, щоб ліквідувати брак електроенергії, а якщо вдарять морози - не уникнути відключень опалення.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: