• Головна
  • Новини
  • Зеленський про олігархів: вішати не можна. Хоча іноді дуже хочеться

08.03.2020, 15:55

Зеленський про олігархів: вішати не можна. Хоча іноді дуже хочеться

Президент Володимир Зеленський зізнався, що іноді йому "дуже хочеться" вішати олігархів, але Україна обрала демократичний шлях.

Про це, зокрема, йшлося в інтерв’ю Зеленського The Guardian, повну версію якого опублікувала в неділю пресслужба президента

Журналіст: - А роль олігархів в Україні вже зрозуміли: просто просити грошей у них, вішати, стріляти?

Зеленський: - Ну, ми не можемо, згідно з законом, вішати й стріляти. Це шлях. Ми вибираємо: або тоталітарний, або демократичний. Але якщо вибрали демократичний, то, звісно, вішати не можна. Хоча іноді дуже хочеться. Чому? Тому що так швидше.

Ми обираємо закон. Ми концептуально творимо демократичну державу, і для всіх повинні бути однакові правила, один закон. Але роль, якщо ви вже використали це слово, – то дуже хочеться, щоб ролі у них були не головні, а, як у кіно, епізодичні. Зі свого боку, вони розуміють, що я не злодій, і починають по-іншому поводитися.

В опублікованому матеріалі The Guardian зазначалося, що після слів Зеленського про те, що йому іноді дуже хочеться вішати олігархів його прессекретар Юлія Мендель дещо занепокоєно зазначила: "Ми жартуємо". "Звичайно, ми жартуємо", - сказав Зеленський.

На питання, чи доречно, на його думку, олігарху Рінату Ахметову купувати новий будинок у Франції, коли на Донбасі війна, Зеленський відповів: "Звісно, недоречно".

Президент також стверджує, що олігарх Ігор Коломойський, з яким його пов'язували під час президентської кампанії, нічого від нього не очікує, не дзвонить йому і ні про що не питає: "Ні. Всі знають моє ставлення: я нікого нікуди не влаштовую. Ні на які державні підприємства. У мене є декілька людей, які зі мною працюють. Вони мої друзі, ми вчилися на юридичному факультеті або давно дружимо, я довіряю цим людям, але вони не мають стосунку до будь-яких підприємств і бюджетів".

Зеленський також розповів, що в Україні йому зараз доводиться вирішувати дуже багато проблем: "Проблем більше, вони катастрофічні. Проблеми ж не виникають сьогодні, і їх треба вирішувати. Проблеми виникли багато років тому. Коли ми здобули незалежність, ми ще тоді повинні були вибрати собі модель, як жити... Потрібно було точно визначитися, і це найбільша проблема.

Тому багато економічних процесів – вони стагнували, тобто вони сьогодні кожного дня прориваються, вибачте, як прищ у 18-річного. Ти не знаєш, де, коли саме, як він з'явиться. Ти просто бігаєш, як на кораблі: всюди діри, і ти руками й ногами закриваєш це. Це те, в чому ми зараз живемо. Ми закриваємо діри".

На репліку журналіста, що це схоже на корабель, який тоне, Зеленський відповів: "Але ми не тонемо. Ми не корабель, що тоне, але ми закриваємо діри".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: