• Головна
  • Новини
  • Зеленський прийняв першу відставку через ситуацію з евакуйованими

22.02.2020, 16:11

Зеленський прийняв першу відставку через ситуацію з евакуйованими

Президент України Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля, який вирішив піти з посади після паніки в регіоні через евакуацію українців з Уханя.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

«У зв’язку із ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку з обійманої посади за власним бажанням», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у декількох регіонах України перед евакуацією з Уханя виникла паніка – люди блокували дороги до санаторіїв, щоб не пустити повернених з Китаю, обурювалися та навіть влаштовували молебни.

Зокрема, у Тернопільській області перший заступник голови облради Василь Деревляний назвав геноцидом рішення влади про розміщення евакуйованих з Китаю українців у регіоні.

19 лютого на в’їзді до санаторію «Медобори», куди могли завезти евакуйованих з Китаю українців, жителі проводили молебень проти такого розміщення.

Тернопільська облрада 19 лютого зібралася на позачергову сесію, на якій прийнято звернення до Президента і Прем'єр- міністра щодо недопустимості розміщення евакуйованих з Китаю людей на Тернопільщині, зокрема, в санаторії "Медобори".

20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі "Нові Санжари" на Полтавщині.

Місцеві мешканці, дізнавшись, що евакуйованих із Китаю українців та іноземців повезуть у Нові Санжари, ще з вечора 19 лютого влаштували мітинг, а вранці 20 лютого перекрили дорогу і вступили у сутичку з поліцейськими.

Правоохоронцям довелося відтісняти протестувальників, щоб завезти евакуйованих у медичний центр. У сутичках з протестувальниками постраждали 9 поліцейських. 

Правоохоронці відкрили 5 кримінальних проваджень стосовно подій у Нових Санжарах.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: