• Головна
  • Новини
  • Запорізькі компанії-близьнюки позмагались за 777 тисяч від Львівської залізниці

28.01.2021, 10:46

Запорізькі компанії-близьнюки позмагались за 777 тисяч від Львівської залізниці

«Львівська залізниця» 22 січня підписала договір на закупівлю світлофорних ламп із ТОВ «Біолайт» на майже 777 тис. грн.

Про це пишуть "Наші гроші. Львів". 

Компанія постачатиме понад 13,5 тисяч лампочок різного типу для світлофорів на залізниці. Їхня ціна становитиме від 37 до 74 грн за одиницю.

Участь у торгах, окрім переможця, взяло ще дві компанії: ТОВ «ПІК-Енерго» і ТОВ «НВП Віан», але їхні пропозиції були на 4 та 5 тис. грн дорожчими. Усі компанії пропонували продукцію російського заводу «Лісма» (м. Саранськ, Республіка Мордовія).

ТОВ «ПІК-Енерго» навіть поскаржилось на закупівлю в Антимонопольний комітет. Наприклад, компанія вважала, що «Біолайт» обрали переможцем несправедливо: фірма не надала доказів на використання технічних умов від компанії-виробника. Однак АМКУ не погодився з цим, оскільки тендерною документацією не було визначено окремих вимог до цих документів.

Також у скарзі фірма зазначила, що два інші учасники, «Біолайт» та «НВП Віан», знайомі між собою та узгоджують свою поведінку на торгах. Підставою для цього є те, що обидві фірми надали в складі тендерної документації декларації про відповідність, які були виконані на замовлення «НВП Віан».

Також на інших тендерах, де перетинаються «Біолайт» та «НВП Віан» у документах «Біолайту» трапляються файли із вотермаркою «Директор НВП Віан Чадов В. О.». Такий ж напис — у фірми-конкурента, а Віктор Чадов є чинним директором та власником «Віану».

Однак АМКУ не задовольнив скаргу «ПІК-Енерго», мотивуючи це тим, що за законом пов’язаними є компанії, наприклад, бенефіціари яких є членами родини тощо. А тому фірма не довела пов’язаність цих компаній.

У закупівлі від «Львівської залізниці» вотермарку у документах «Біолайт» видалив, але скановані копії «Біолайту» та «Віану» містять однакові дефекти.

Про учасників.

Обидві компанії ТОВ «Біолайт» і ТОВ «НВП Віан» зареєстровані у Запоріжжі. Власниками «Біолайту» є Дмитро та Оксана Шукали. З початку 2020 року фірма отримала 5 держзамовлень на 1 млн грн, усі з яких – на лампи.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: