• Головна
  • Новини
  • Закарпаття повертається до роботи - область перейшла до "жовтої" зони

12.04.2021, 08:25

Закарпаття повертається до роботи - область перейшла до "жовтої" зони

Магазини, ресторани та кафе відновили роботу на Закарпатті. Область вийшла сьогодні, 11 квітня, з "червоної" зони карантинних обмежень, де була з 8 березня, і потрапила до жовтої.

Про це пише Суспільне.

Нагадаємо, так вирішили 10 квітня на позачерговому засіданні держкомісії з надзвичайних ситуацій, — повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов. Також у зв’язку з покращенням епідситуації "Укрзалізниця" відновила курсування потягів далекого сполучення до Закарпаття. Про це розповів заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Понад місяць в Ужгороді були зачинені магазини та кав’ярні. Нині ж працівники повертаються до роботи: протирають вітрини, готують маски й антисептики для прийому відвідувачів. Підприємець Олексій Химинець каже: щоб його магазин годинників та ювелірних виробів повноцінно запрацював, потрібно до 3 днів, хоча клієнтів уже обслуговують.

Нині до обласного центру вперше за понад місяць приїхала Катерина Шипотіло: "В аптеку подивитися ліки. Маю карточку на знижки в місті. Пилосос поламався, бо дитина маленька. Взяли, щоби було чистенько. Памперси треба дитині купити".

Жовтий рівень дозволяє відчинити кав'ярні та ресторани з 7 ранку до 24 години. Однак за одним столом має бути не більше 4 людей, а відстань між столиками — не менше двох метрів. У цій зоні, згідно з рекомендаціями МОЗу, можна проводити масові заходи (культурні та спортивні), але з перебуванням однієї людини на 4 квадратні метри, зали повинні бути заповнені наполовину. Кінотеатри, театри та інші заклади культури можуть працювати, але при заповнюваності зали до 50%. Через заборону торгувати непродовольчими товарами понад місяць удома була продавчиня Ольга Кирлик. Її колеги на роботу ще не вийшли.

"І тепер нема, що тут сидіти. Там десь на 50 гривень продала та й усе. Одні нерви. Прийшла, подивилася. Наче по телевізору говорили, що можна продавати. А далі не знаю, що буде", — розповіла Ольга.

За 6 днів до виходу Закарпаття з червоної зони в області відновили регулярні пасажирські перевезення. В Ужгороді громадський транспорт почав працювати 6 квітня.

Та жовта зона має і обмеження. Заборонено перебувати на вулиці без документів, відвідувати заклади освіти, якщо на самоізоляції понад 50% учнів та персоналу, проведення в закладах освіти масових заходів за участю понад однієї групи (класу) та за присутності глядачів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: