• Головна
  • Новини
  • Задля мільярдів від МВФ «СН» готові провести у понеділок третю позачергову Раду і пропхати таки продаж землі

30.03.2020, 15:11

Задля мільярдів від МВФ «СН» готові провести у понеділок третю позачергову Раду і пропхати таки продаж землі

Верховна Рада чекає на звернення Президента Володимира Зеленського щодо проведення третього позачергового засідання у понеділок, 30 березня.

Воно може зібратися задля розгляду законопроєктів №3260 «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» і №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

Про це поінформував перший заступник голови фракції партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко 30 березня під час брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатами цього комітету (з питань фінансів, податкової та митної політики – ред.) ми очікуємо сьогодні звернення від Президента України щодо третьої позачергової сесії на сьогоднішній день. Будемо дивитися, як будуть розгортатися події. Звісно, нам би хотілося у першому читанні проголосувати цей закон, хотілося б і в цілому, але хоча б перше читання, бо є певна процедура, регламент… І закон про обіг сільськогосподарських земель, він може вноситися в позачергову сесію абсолютно без жодних застережень, тому що він є в розгляді на черговій сесії, і може бути перенесений його розгляд на позачергову сесію», – зазначив Корнієнко у відповідь на запитання, коли може відбутися ще одне позачергове засідання ВР щодо продовження розгляду законопроєкту про ринок землі №2178-10 і законопроєкту про банки №3260.

За його словами, зараз - питання виживання країни, а тому важливим є той макрофінансовий ресурс, який Україні може надати Міжнародний валютний фонд і решта інституцій.

«До допомоги МВФ прив’язані дуже багато позицій: це і близько мільярда від Євросоюзу, це близько мільярда від Світового банку, це приватні кредити. І дійсно, Президент говорив у своєму зверненні вчора, що йдеться про близько 10 млрд дол. США, які на відміну від традиційних кредитів, які нам виділялися, йдуть не на укріплення потенціалу Національного банку, на золотовалютні резерви, а йдуть напряму в бюджет. Це те, що дійсно зараз треба нашому державному бюджету. Тому що через карантин у нас скорочуються доходи, збільшуються видатки, у нас дефіцит збільшується, і нам треба його звідкись поповнювати. Тому ми сподіваємося, що наші колеги проявлять свідомість щодо правок і ми зможемо також проголосувати закон про обіг сільськогосподарських земель», – наголосив він.

Нагадаємо, 30 березня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт про банки в редакції, запропонованій урядом. Законопроєкт передбачає заборону на скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення їх попереднім власникам.

Верховна Рада 6 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Напередодні Зеленський закликав Раду невідкладно ухвалити два закони, необхідні для отримання Україною допомоги від міжнародних партнерів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: