• Головна
  • Новини
  • За тепло в багатоповерхівках з центральним опаленням люди платитимуть ринкову ціну, - Львівгаз

21.01.2021, 14:36

За тепло в багатоповерхівках з центральним опаленням люди платитимуть ринкову ціну, - Львівгаз

«Були сподівання, що крім директивного введення граничної ціни 6,99 за кубометр, уряд затвердить механізм продажу українського газу постачальникам. Але, вочевидь, урядовці вирішили не перейматись питанням, де газопостачальним компаніям взяти дешевий газ. Наприклад, за даними Української енергетичної біржі, 20 січня приведена вартість природного газу на європейських хабах до кордону України складає 10 гривень за кубометр», - прокоментував рішення уряду директор ТОВ «Львівгаз збут» Павло Майк.

"Львівгаз збут": про державне регулювання ціни на газ

Про це повідомила Тетяна Мешко, комунікаційний менеджер ТОВ "Львівгаз збут".

"Найбільш ефективним рішенням в ситуації зростання цін на газ на світових ринках стало б збільшення адресних субсидій для вразливих категорій споживачів або продаж видобутого в Україні газу за пільговою ціною всім постачальникам, які працюють з населенням з обмеженням маржі цих постачальників.

Зараз ТОВ «Львівгаз збут» веде переговори з оптовими постачальниками газу, щоб виконати рішення уряду щодо тимчасового встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів.

«Можна сказати, що держава демонструє трохи викривлене піклування про українців. Від зростання ціни урядова постанова захищає тих громадян, які мають автономне газове опалення, а от за тепло в багатоповерхівках з центральним опаленням люди платитимуть ринкову ціну. Адже на газ, який продають теплопостачальним компаніям, граничну ціну не встановили», - зазначив Павло Майк.

Шкода, що при розробці заходів захисту споживачів в умовах пандемії, уряд не враховував досвід запровадження антикризових заходів у європейських країнах. Там дзеркально підтримують як споживачів, так і виробників та постачальників ресурсу.

Інформуємо, що для клієнтів ТОВ «Львівгаз збут», які закупили газ на опалювальний сезон у рамках акції «Твоя енергонезалежність», ціна залишається незмінною: 4,49 грн, 4,99 грн або 5,49 грн за кубометр (залежно від умов договору).

Також під час дії карантинних обмежень «Львівгаз збут» не здійснюватиме щодо боржників штрафних нарахувань. Компанія вдячна усім клієнтам, які вчасно сплачують за спожитий ресурс", - сказано у повідомленні.


 
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: