• Головна
  • Новини
  • За обсягом прийнятого житла Львівщина встановила рекорд

08.08.2020, 17:33

За обсягом прийнятого житла Львівщина встановила рекорд

У другу неділю серпня в Україні відзначають День будівельника. Будівельна галузь Львівщини створює 3,1% у валовій доданій вартості області. П’ятий рік поспіль спостерігається позитивна динаміка нарощування обсягів робіт, виконаних будівельниками області.

Про це повідомило Головне управління статистики у Львівській області.

У 2019 році підприємства області виробили будівельної продукції на 11,0 млрд грн, що порівняно з попереднім роком більше на 23,3%. Серед регіонів України за обсягами будівництва Львівська область посіла 5-е місце. У І півріччі 2020 року допущено спад на 0,8%.

У структурі будівельної продукції у 2019 році 39% припало на будівництво інженерних споруд, 37% – на нежитлові будівлі, чверть – на житлові будинки.

Середньооблікова кількість штатних працівників у будівництві у І півріччі 2020 року становила 16,4 тис. осіб, або 3,4% від усіх працюючих.

Середньомісячна номінальна заробітна плата будівельників становила 9126 грн, що на 9,9% більше порівняно з I півріччям 2019 року, проте була на 5,4% меншою, ніж у середньому в області.

Три роки поспіль в області зростають обсяги введення в експлуатацію житла, а минулого року обсяг прийняття був найбільшим за роки незалежності. У 2019 році прийнято в експлуатацію 1292,2 тис. м2 загальної площі нового житла, що на 44,0% більше порівняно з попереднім роком та у 2,1 раза – порівняно з 2010 роком. За обсягом прийнятого житла Львівщина посіла 2-е місце серед регіонів України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: