• Головна
  • Новини
  • За кожну ін'єкцію лікарі вимагали по 2 тис. грн: поліція розповіла деталі розслідування масової втрати зору пацієнтів на Тернопільщині

15.07.2024, 14:15

За кожну ін'єкцію лікарі вимагали по 2 тис. грн: поліція розповіла деталі розслідування масової втрати зору пацієнтів на Тернопільщині

Правоохоронці повідомили про підозру лікарям-офтальмологам за неналежне виконання професійних обов'язків та вимагання

Про це повідомили у поліції Тернопільської області.

Пацієнтам медзакладу вводили заборонений препарат

За словами заступника начальника поліції в Тернопільській області Андрія Ткачика, медики, які лікували потерпілих, пообіцяли їм повністю відновити зір завдяки дієвому препарату: "Зловмисники запевнили людей в ефективності та безпечності лікування. Проте після ін’єкцій у пацієнтів різко погіршилося самопочуття. Двоє людей втратили зір повністю, 13 осіб осліпли на одне око, а решта потерпілих продовжують лікування". 

Медики вимагали по 2 тис. грн за кожну ін'єкцію

Експертиза встановила, що медики вводили пацієнтам заборонений до застосування препарат - підробку, результати хімічного аналізу якого не відповідали оригіналу. Крім цього, за кожну ін'єкцію вони з хворих вимагали по 2 000 гривень неофіційної оплати.

Що загрожує підозрюваним

Відтак трьом лікарям-офтальмологам оголосили підозру в неналежному виконанні професійних обов'язків медичним працівником (ч. 1 ст. 140 ККУ) і одержання неправомірної вигоди для себе, поєднаному з вимаганням, особою, яка провадить професійну діяльність, пов`язану з наданням публічних послуг (ч. 4 ст. 368-4 ККУ). Їм загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: