• Головна
  • Новини
  • За героїчний порятунок молодших братів Дмитра Мудрого посмертно нагородять пластовою відзнакою

17.03.2021, 21:09

За героїчний порятунок молодших братів Дмитра Мудрого посмертно нагородять пластовою відзнакою

У Львівському опіковому центрі помер 24-річний тернополянин Дмитро Мудрий, який отримав 80% опіків тіла. За героїчний порятунок молодших братів Дмитра посмертно нагородять пластовою відзнакою.

Про це пише Zaxid.net.

Нагадаємо, 11 березня у помешканні Мудрих у Тернополі стався вибух газу. Дмитро та батько, рятуючи менших дітей, отримали 80-90% опіки тіла. Чоловіків перевезли до Львова в опіковий центр, лікарі до останнього боролися за життя, та сьогодні вранці Дмитра не стало. Його мама повідомила, що син помер о 7 ранку.

Водночас на сторінці Пласту у ФБ повідомили: "Сьогоднішній день почався із сумної звістки. Зранку обірвалося життя Дмитра Мудрого.

11 березня вдома у сім’ї Дмитра стався вибух газу. Дмитро та його батько рятували братів з пожежі, обоє отримали тяжкі опіки — 70-90% тіла. Боротьба за життя продовжувалася останні дні, та на превеликий жаль сьогодні вранці Дмитра не змогли врятувати.

Дмитро Мудрий приєднався до Пласту ще з новацтва, згодом юнакував у гуртку Фенікси у курені число 29 ім. Юрія Старосольського. Очолював і рій, і у гурток на посадах ройового та гурткового, виконував й інші діловодства. У дорослому віці був членом куреня Орден Хрестоносців.

Дмитро дуже любив пластові табори: спочатку як учасник, потім як організатор. І його не спиняло чи в Україні проходив табір, чи в Польщі — Дмитро їздив усюди.

Був дуже творчим, навчався у Київському національному університеті культури і мистецтва. На пластових ватрах завжди грав на гітарі та драйвив постійною посмішкою. Захоплювався музикою, колись з друзями заснували гурт Random, де гарно проявляли себе на аматорській сцені. З дитинства батько поставив Дмитра на лижі і привив любов до гір. А ще Дмитро любив чай з різних країн, знався на різних сортах чаю.

Дмитро був доброю, світлою людиною. Пам’ять про нього буде жити вічно. Спочивай з миром, друже.

Попрощатися з Дмитром можна буде в п‘ятницю у Львові, орієнтовно у обід. Час та місце оновимо у дописі".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: