• Головна
  • Новини
  • За 2020 рік правоохоронці Тернопільщини ліквідували діяльність 15 організованих груп

02.01.2021, 15:50

За 2020 рік правоохоронці Тернопільщини ліквідували діяльність 15 організованих груп

За 2020 рік правоохоронці ліквідували діяльність 15 організованих груп, учасники яких вчиняли злочини як на території Тернопільської області, так і на території держави. Сім з яких направили до суду.

Про це розповів начальник УСР в області Василь Джиджора, пише Суспільне.

За його словами, по 168 кримінальних правопорушеннях досудове розслідування уже закінчилося і справи з обвинувальним актом скеровані в суд.

Зареєстрували 203 кримінальних правопорушень, з яких 74 – особливо тяжких та 101 тяжких. Повідомили про підозру 111 особам.

Оперативники передали до суду 383 протоколи про вчинення посадовцями органів державної влади та місцевого самоврядування адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

“За вказаний період ми задокументували факти вчинення організованими злочинними групами розбійних нападів та грабежів, вимагань, поєднаних із застосуванням фізичного насильства, збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Ліквідували нарколабораторію, яка в місяць на заборонених речовинах заробляла близько двох мільйонів гривень. Припинили діяльність підпільних "цехів" з незаконного виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції, виявили та зупинили розповсюдження територією України фальшивих доларів, викрили підроблення документів із захисними голографічними елементами. Не припинялася боротьба з шахрайствами, крадіжками. Ми виявили та повернули потерпілим більше тисячі предметів сакрального мистецтва та дороговартісних ікон, які були викрадені з храмів та монастирів України”, – розповів Джиджора.

“У ході роботи ми задокументували злочинну діяльність підприємства, посадові особи якого незаконно видобували корисні копалини загальнодержавного значення і завдали державі збитків більш як на 10 мільйонів гривень”, – каже Джиджора.

За його словами, вперше за часи Незалежності, поліцейські Тернопільської області задокументували діяльність організації. Її дев’ять учасників причетні до шахрайства в особливо великих розмірах. Вони під приводом надання логістичних послуг із вантажних перевезень, шляхом використання підроблених документів, викрадали вантажі. Сума збитків становить більше двадцяти мільйонів гривень.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: