14.03.2021, 15:35

ЗСУ могли зайняти аеродроми Криму в 2014 - генерал

Відповідний план на початку березня розглядав Генштаб, але його відмінив начальник відомства Михайло Куцин, заявив військовослужбовець.

Під час окупації Криму в 2014 році підрозділи Збройних сил України могли зайняти і утримувати кримські аеродроми та інші стратегічні об'єкти, заявив в інтерв'ю Крим.Реалії замначальника головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України Віктор Назаров, який входив до складу військової делегації до Криму, передає Кореспондент.

"Ті задуми передбачали наше силове втручання в Криму. Ми розуміли, що завдання досить складне і навряд чи може бути виконане на 100 відсотків. Але тим не менше взяти під контроль ключові аеродроми, ключові об'єкти, як потім було на Донбасі, воно було реальне. Я досі аналізую і роблю висновок, що це завдання було реальне", - сказав він.

За словами генерала, відповідний план на початку березня 2014 року розглядав Генштаб ЗСУ. Однак пізніше його скасував начальник Генштабу ЗСУ України Михайло Куцин.

"Аргументація прозвучала так, що ситуація і так дуже напружена, не треба її напружувати ще більше. Все, давайте команду "відставити", всіх повертати, і нікого не відправляйте, літаки на аеродроми, підрозділи свої в казарми, і на цьому закінчуємо", - заявив Назаров.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: