• Головна
  • Новини
  • Жителька Тернопільщини через дзвінок шахрая заборгувала понад 165 тис. грн кредиту

03.04.2024, 18:37

Жителька Тернопільщини через дзвінок шахрая заборгувала понад 165 тис. грн кредиту

Шахрай зателефонував до жительки Теребовлі і представився працівником мобільного оператора. Він сказав, що начебто отримав заявку на зміну тарифного плану і попросив ввести комбінацію цифр

Про це повідомили у поліції Тернопільської області.

Так, жінка звернулася до правоохоронців із заявою про шахрайство, жертвою якого вона стала. Через дзвінок шахрая і власну необачність потерпіла втратила понад 165 тисяч гривень.

За словами заявниці, їй зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що він з компанії мобільного оператора і начебто отримав заявку на зміну тарифного плану. Попри те, що жінка заперечила будь-які звернення, дозвонювач запевнив, що на телефоні потрібно ввести продиктовану ним комбінацію. Потерпіла зробила, як їй веліли.

"Поліцейські з’ясували: дії потерпілої призвели до того, що невідомі отримали доступ до всіх даних, які містилися в телефоні заявниці, в тому числі, до онлайн банкінгу. Шахраї збільшили кредитний ліміт і всі кошти, а це майже 165 тисяч гривень, декількома трансакціями перекинули на інші банківські рахунки. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу", - йдеться у повідомленні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: