23.05.2019, 14:52

З початку травня на водоймах країни загинуло 50 людей!

Офіційно купальний сезон ще не розпочався, однак рятувальники застерігають: 50 українців загинули на водоймах лише з початку травня!

Про це повідомили в ДСНС. 

Проте, навіть така статистика не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та переоцінка власних можливостей.

Так, тільки упродовж 20 травня рятувальники Донеччини тричі залучалися для надання допомоги з вилучення потонулих з водойм області. Перший випадок стався на одному із міських ставків Добропільського району, де було вилучено тіло чоловіка 1992 року народження, який потонув напередодні. Того ж дня співробітники 9-го Державного пожежно-рятувального загону виїхали у м. Покровськ, де під час відпочинку на ставку потонула 12-річна дівчинка. Водночас у м. Бахмут, а саме на ставку «Північний», рятувальники вилучили тіло парубка 1998 року народження.

Крім того, на Одещині тривають пошуки чоловіка, що зник 19 травня на р. Турунчук в селі Троїцьке Біляївського району. 21 травня було обстежено 3000 кв.м дна річки та 5 км прибережної смуги - зниклого поки не знайдено.

У свою чергу, рятувальники Чернігівщини також продовжують пошуки хлопчика, що ймовірно потонув 19 травня на р. Десна у м. Чернігів в районі міського пляжу «Золотий берег».

Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонула 231 людина, з яких 17 дітей. При цьому врятовано 126 людей, у тому числі 20 дітей.

Тож, аби зменшити показники загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку розпочали перевірку місць відпочинку біля води, а також проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм, Державна служба України застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! Зокрема:

  • пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: