• Головна
  • Новини
  • Курси поводження зі зброєю: чому там навчають і де їх можна пройти

27.03.2024, 12:40

Курси поводження зі зброєю: чому там навчають і де їх можна пройти

Курси поводження зі зброєю: чому там навчають і де їх можна пройти

Інтерес людей сучасності до практичної стрілянини поступово зростає. Це заняття виступає як хобі або професійна спортивна дисципліна. З кожним роком кількість тих, хто хоче навчитися стріляти з пістолета чи рушниці, неухильно зростає. Для них стрілецькими клубами пропонується спеціальний курс поводження зі зброєю для початківців. Тільки там можна отримати необхідний обсяг знань та навичок, який згодом допоможе навчитися володіти зброєю впевнено та безпечно, у тому числі для оточуючих. Про процес навчання і те, де пройти курси поводження зі зброєю – далі.

AD_4nXdw_JpiYDYIrbS0vOLNfoFs3QfViQgbs3m6wAao4PDFYVGDFiCPVanyOFB1pvWsUYvSE6zjR_Arf1TLTZ1cNQvfFjjUhxGwid0iuq5gcUjvW_xfJcLxkhApTnZESY_pMjHuvt2YdqV0ssyPu3aDQ6968UWxlSBef-c?key=EI4smVNecpsDvwt7ZrGFfA

У якому форматі ці курси проводяться?

Залежно від програми курс може тривати від декількох днів до тижня або навіть довше. Він включає теоретичні знання та практичні навички. Дає повне уявлення про те, що така зброя та яку відповідальність несе власник. Курс також знайомить з базовими правилами та надає велику кількість інформації.

До плану курсів безпечного поводження зі зброєю стандартно входить:

Теоретична частина. Розгляд законодавчих норм щодо зберігання та носіння зброї, правил володіння та застосування.
Практична частина. Відпрацювання навичок використання зброї, стрілянина по мішеням, стендам.
Підсумкова атестація. Складається з теорії та практики, екзаменатори оцінюють, наскільки слухачі розібралися в отриманій інформації та як відточили навички. Крім іншого, на атестаційній частині необхідно продемонструвати розбирання та збирання зброї, а також рівень влучності.
На додаток до вже згаданого, на теорії докладно розглядаються нюанси та правила купівлі, зберігання та застосування зброї. Власник має запам'ятати не лише власні права, а й обов'язки. Наприклад те, що дозвіл на володіння зброєю означає дозвіл на безконтрольне застосування. Задіяти пістолет допускається лише у крайньому випадку. Також вивчаються юридичні питання та дії щодо втрати чи крадіжки зброї. Оскільки курс розрахований на новачків, багато уваги приділяється специфічним термінам та іншим нюансам. Так, після завершення теоретичної частини слухач уже має уявлення про технічні характеристики зброї, знає, як зарядити та розрядити, як правильно цілитися для пострілу.

Практична частина покликана закріпити на стрільбищі отримані раніше знання. У процесі тренування можна покращити навички прицілу та стрілянини на відстані, освоїти варіанти тактики та стратегії ведення вогню. Досвідчені інструктори повинні приділяти належну увагу кожному учаснику, щоб він міг повною мірою розкрити свій потенціал і досягти висот.

Безпека у пріоритеті, тому кожне заняття проводиться за умов суворого контролю та дотримання відповідних заходів.

Що потрібно, щоб піти на такі курси?

Перше, що варто запам'ятати – для проходження курсів володіння зброєю не обов'язково мати досвід або початкові знання в даній галузі. Курси розробляються таким чином, щоб матеріал легко сприймався тими, хто ніяк не розуміється на темі. Однак важливо бути готовим до дотримання суворої дисципліни та правил техніки безпеки. Також при собі потрібно мати посвідчення особи, адже носіння зброї накладає на себе відповідальність.

Курсы по стрельбе Киев - Курсы обращения с оружием | Center-A

Як потрапити на курси до стрілецького клубу?

Записатися на курси поводження зі зброєю неважко. Потрібно лише відвідати соцмережі чи офіційний сайт вибраного стрілецького клубу в інтернеті. Залишиться зв'язатися зі співробітниками за наданими на сторінці телефонами або надіслати заявку там же. Там же на офіційному ресурсі має бути детальна інформація - опис курсу, розклад занять, вартість навчання та інші деталі. За бажанням можна також дізнатися адресу і звернутися до стрілецького клубу безпосередньо, щоб оглянути все заздалегідь.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: