• Головна
  • Новини
  • З 1 жовтня у громадському транспорті Тернополя подорожчає проїзд

22.09.2021, 13:23

З 1 жовтня у громадському транспорті Тернополя подорожчає проїзд

22 вересня на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про запровадження з 1 жовтня безготівкової форми оплати за проїзд у громадському транспорті міста та встановлення нових тарифів на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним транспортом у Тернополі.

Про це йдеться на сайті Тернопільської міськради.

Відповідні проекти рішень отримали погодження під час громадських обговорень, засідань експертних рад, засідань депутатської комісії та незалежного аудиту, який був проведений попередньо.

Так, відповідно до рішення виконавчого комітету, з 1 жовтня у Тернополі запроваджується безготівковий проїзд у всьому громадському транспорті.

Це означає, що з 1 жовтня в тролейбусах, автобусах та маршрутних таксі  м. Тернополя діятиме виключно електронна форма оплати за проїзд – сплатити за проїзд можна буде безконтактною банківською картою, пристроєм з функцією NFC, «Соціальною картою тернополянина», неперсоніфікованим електронним квитком або разовим проїзним квитком.

Запроваджується це для повного вилучення готівкових розрахунків за проїзд у транспорті, забезпечення прозорості та відкритості під час здійснення перевезень пасажирів перевізниками.

Тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя (однакові як для тролейбусів, так і для автобусів, що працюють в звичайному режимі руху і в режимі маршрутного таксі ) з 1 жовтня встановлені у розмірах:

  • при розрахунку за проїзд у тролейбусі, комунальному автобусі або маршрутному таксі «Соціальною картою тернополянина», тариф на проїзд становитиме 8 гривень;
  • для пасажирів, що здійснюватимуть оплату за проїзд у міському громадському транспорті (автомобільному або електричному) неперсоніфікованим електронним квитком (так званим проїзним квитком) – тариф становитиме 9 гривень;
  • для пасажирів, що сплачуватимуть за проїзд у громадському транспорті  безконтактною банківською картою, пристроєм з функцією NFC або разовим проїзним квитком, вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя становитиме 10 гривень (незалежно, чи це тролейбус, чи маршрутне таксі).

Додамо, уся система пільг, що діє у Тернополі на проїзд у громадському транспорті зараз, зберігається і з 1 жовтня.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: