• Головна
  • Новини
  • Юлія Тимошенко в річницю Чорнобильської катастрофи: Досі нам болить, досі пам’ятаємо

26.04.2020, 16:04

Юлія Тимошенко в річницю Чорнобильської катастрофи: Досі нам болить, досі пам’ятаємо

26 квітня – день аварії на Чорнобильській атомній електростанції. День, який розламав історію сучасної цивілізації надвоє – на «до Чорнобиля» й «після».

Про це Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко написала на своїй Facebook-сторінці, - повідомила пресслужба партії.

«Вже 34 роки минуло відтоді, а Чорнобиль досі актуальний для нас. Досі нам болить, досі пам’ятаємо. Та й як не пам’ятати… Адже сьогодні під Чорнобилем знову палає вогонь – горять ліси, гине природа. І дим горілих дерев Рудого лісу доходить аж до Києва. Знову, як і три десятиліття тому, там працюють наші героїчні пожежники. Вони зупиняють біду, рятують екологію, працюючи в надважких умовах. Низький уклін і велика вдячність їм за це», – наголосила Юлія Тимошенко.

Наслідки катастрофи, переконана лідер «Батьківщини», мають стати для всіх стимулом оберігати природу й довкілля та дбати про екологічну безпеку.

«Вчені кажуть, що необхідно триста років для очищення зони радіаційного ураження. Я дуже вірю, що нам достатньо й оцих тридцяти чотирьох років, які минули з дня аварії, аби змінити своє ставлення до екологічних проблем, зрозуміти, що світ, у якому ми живемо, на диво ламкий і потребує нашого захисту. Ми відповідальні за нього! Згадаємо у цей день всіх, хто доклався до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС! Подякуємо їм. І давайте бодай на мить замислимося про роль кожної людини, про нашу особисту місію збереження чистого світу та довкілля», – резюмувала Юлія Тимошенко.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: