• Головна
  • Новини
  • Юлія Тимошенко: «Режим путіна може бути прибраний тільки повним розгромом його в Україні»

04.06.2022, 14:10

Юлія Тимошенко: «Режим путіна може бути прибраний тільки повним розгромом його в Україні»

Учора лідерка партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, перебуваючи у Львові, провела пресконференцію для журналістів області. Вона зокрема розповіла про свою участь у Конгресі і Саміті Європейської народної партії (ЄНП), яка включає 81 партію з краї Європи, та у форумі, який зібрав керівників Європейського Союзу у Роттердамі.

Лідерка «Батьківщини» розповіла, що вперше за час війни виїжджала за межі країни і ціль її поїздки – дипломатичний фронт. Основні меседжі, які намагалася донести до політиків Європи Юлія Тимошенко та її команда – не піддаватися на кремлівську пропаганду та продовжувати надавати Україні усесторонню підтримку, та, найголовніше, відкинути ідею мирного договору, який нав’язує росія. Після звірств окупантів, які побачив світ у звільнених Бучі та Ірпені, настав переломний момент, який потягнув ряд важливих для України рішень, зокрема Рамштайн та надання зброї. Але пнаша основна мета – це досягнення повної перемоги над ворогом. «А от розмови про «мирні угоди» – найбільш небезпечна історія»- зазначила лідерка «Батьківщини». Вона застерегла, що зараз, коли на сході ведуться запеклі бої, а в Україну ще не надійшла зброя в потрібних обсягах, країна-агресор кинула всю потугу, щоб схилити європейських лідерів до прийняття мирного договору та відтермінувати нам статус кандидата на членство в ЄС. Тому команда «Батьківщини» вирішила поїхати по європейських країнах, щоб працювати на дипломатичному фронті на протидію п’ятій колоні кремля. Юлія Тимошенко зокрема розповіла, що запропонувала переглянути регламент при розгляді безпекових питань особливої ваги і запровадити голосування більшістю, а не консенсусом, тоді друзі путіна в Європі не зможуть впливати на важливі рішення. На наше щастя, зараз не просто для агресора в Європі, бо народ України має таку потужну підтримку, і лідери, які намагаються зайняти подвійну позицію, втрачають підтримку своїх громадян. 

«Тому більш-менш упевнено можу сказати, що, якщо нічого екстраординарного не трапиться, то в червні ми отримаємо статус кандидата на членство в ЄС» – прогнозує лідерка «Батьківщини». Також вона переконана, що у випадку, коли в ЄС не відкриють двері для таких країн Європи, як Україна, Молдова, Грузія, то на європейському континенті будуть створені сильніші союзи, ніж ЄС, за участі України, і вони зможуть далі впливати на дезінтеграцію ЄС. Тому або у Європейському Союзі захищають європейські цінності, які декларують, або це буде початком їх розпаду.

путін ніколи не відмовиться завоювання України, а мирні договорняки призведуть до подальшої пролонгації війни

«Я пояснила їм просту річ, що “мирна угода”, яку пропонує агресор Україні – це не до миру, а до продовження війни через дуже короткий час. Нейтральний статус у мирній угоді – це абсурд, вони прагнуть, щоб Україна не увійшла до безпекового альянсу, бо це їм закриє дорогу до повного загарбання України. Самотня країна у сучасному світі за наявності високотехнологічної зброї ніколи не зможе гарантувати собі захист і безпеку. Саме тому Фінляндія і Швеція поміняли нейтральний статус і йдуть у НАТО. Тому поступка у вигляді невступу України в НАТО, яка є одним із пунктів мирного «договорняка», непртйнятна у жодному випадку. Обов’язково треба досягнути перемогу щоб уникнути договорняків», – наголосила Тимошенко. 

Ще один небезпечний пункт договору – скорочення армії та роззброєння України. Це така «безпека», яку країна агресор хоче бачити. Плюс гарантом виступить країна-агресор. В сучасному світі захистом можуть бути не гарантії на папері і навіть не високі підписи. Наш захист і безпека має залежати від сили та озброєння нашої армії та колективної системи безпеки, все інше – утопія. 

Крим і Донбас – плацдарм для подальшого загарбання

Наступні пункти – Крим і Донбас. Договір передбачає забути про Крим на 15 років, а в питанні Донбасу запровадити щось на кшталт мінських «договорняків», які мали зробити на окупованих землях такий собі анклав, що під повним контролем росії повертається у склад України. А це 3,5 млн виборчих бюлетенів, які на парламентських і президентських виборах забезпечують політичну владу країни агресора. Вони за це билися 8 років, а коли побачили, що не виходить, пішли війною. Весь контекст «договорняків» свідчить, що путін не відмовиться завоювання України, і вони призведуть до подальшої пролонгації війни. «Я пояснювала політичним лідерам ЄС, що цей мирний договір буде мати продовження в тому числі їхніх внутрішніх проблем в економіці, енергетичній безпеці. Режим Путіна може бути прибраний тільки повним розгромом його в Україні», – зазначила Тимошенко. 

Що переломить хід війни 

Чи є у нас шлях до реальної перемоги? Однієї віри не достатньо. Агресор має повну перевагу в небі, морі, дальності і кількості озброєння. Тому Рамштайн, ленд-ліз і інші важливі рішення країн, які нас підтримують – це про технології. Ми маємо брати якістю. До кінця серпня ЗСУ має бути оснащена зброєю за стандартами НАТО, і це забезпечить перелом у війні. Не вся інформація подається назагал, щоб уберегтися від превентивних ударів росії. Нам треба пережити один місяць, дальше буде трохи легше. 

«Тому маємо з впевненістю дивитися в близьке майбутнє. Всі зусилля п’ятої колони кремля в країнах Європи не призведуть до їх перемоги, а ми вийдемо із війни з найбільш мілітаризованою армією на європейському континенті, а росія – демілітаризованою. Замість денацифікації вони отримають найсильнішу націю. Вони роблять все на втрату свого народу, а ми, переживаючи страшну трагедію, вийдемо після цього сильніші», – підсумувала Юлія Тимошенко. 

Про декларацію єдності всіх політичних сил 

Коли почалося повномасштабне вторгнення, то вже за кілька годин на Банковій зустрілися із президентом всі лідери фракцій, силовики, секретар РНБО, включилися голови ОДА онлайн. Всі потисли один одному руки і дали обіцянку – у нас більше немає протистояння, ніхто не може нас розхитати, ми можемо бути сильні, лише коли єдині і монолітні. «Ми сповідуємо ці домовленості, і це один з ресурсів, який допомагає нам перемагати у війні. Ми всі робимо те, що маємо робити, а критика – після війни. Але б хотілося, щоб і після війни ми зберегли єдність, бо нам потрібно не тільки виграти, а й відродити країну. Цю енергію маємо шанс конвертувати в побудову України як найсильнішої каїни Європи, а я і моя команда готова цьому послужитися», – запевнила Юлія Володимирівна. 

Головне – повернути людей 

Відбудова країни буде проводитися за рахунок репарацій, тому першочерговим завданням влади буде повернення людей. Бо всі питання можна вирішити, але нам потрібні люди. Починати треба із відновлення житла. Багато країн нам пропонує в цьому допомогу, нам туди зараз треба направити зусилля. 

Про наших воїнів

А ще потрібно гуманно ставитися до наших військових, які на передовій, берегти їх маємо. Поіменно кожного, хто віддав життя за Україну пам’ятати, шанувати і розуміти, що якби не було таких людей у перші дні війни, України би уже не було. Світла їм пам’ять на всі віки.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: